r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 7331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    2998 micro
  • β-karotin
    8455 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4687 micro
Összesen 1466 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    271.9 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10334.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    649 mg
  • Kálcium
    2251 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    4428 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    2923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5863 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    1132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2884 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1706 micro
  • α-karotin
    14989 micro
  • β-karotin
    42277 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    23437 micro
Összesen 7331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk, a pórét karikázzuk, fokhagymát áttörjük, zellerzöldjét finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet is, a cukkinit, mivel zsenge, héjával együtt, és a répát, zöldséget kis kockákra vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük, a zöldfűszereket leveleikre szedjük.
  2. Olajon a pórét és a fokhagymát kevés sóval, a zöldpaprika kockákkal fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk keverés mellett, majd beletesszük a fele petrezselyemzöldet, a zellerzöld felét is, a rozmaringot, a kakukkfüvet, sót és borsot, majd kis lángon, kb. 150 fokon fedő alatt elkezdjük főzni, 30 perc után kóstolás, főzési állapot és az íze miatt, még kb. 15 percet főzzük 150-160 fokon.
  3. Közben kis lábasban a zöldség és a répakockákat roppanósra főzzük (majdnem puhára), enyhén sós vízben, majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. Kis lábasban a bébicukkini kockákat enyhén sós vízben 2-3 percig forrástól számítva főzzük.
  5. A zöldborsót is enyhén sós vízben főzzük meg, forrástól számítva két percig.
  6. A megmosott, rózsáira szedett karfiolt, sós, köménymagos vízben megfőzzük, majdnem teljesen puhára, kóstoljuk, ha majdnem puha, kikapcsoljuk, leszűrjük, melegen tartjuk.
  7. Ha a hús puha, szükség szerint még sózzuk és borsozzuk, majd mielőtt teljesen kész lenne, beletesszük a petrezselyemzöldet, zellerzöldet, pár percig forr, ha minden puha és ízre finom, félrehúzzuk.
  8. Kis tálban a fűszeralapot a tejszínnel elkeverjük.
  9. Sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy nagy tepsit rétegezünk. Legalulra: a hús fele a tepsi alján elsimítva, rá a tészta fele elegyengetve a tetején, rá a zöldséges répa egyenletesen, karfiolrózsák egyenletesen elosztva a cukkini a tetején, rá a zöldborsó, egyenletesen rá a hús másik fele, egyenletesen rá a tészta másik fele, eloszlatva egyenletesen az egészet leöntjük a tejszínes alappal, egyenletesen jusson mindenhova.
  10. A jól elkevert tejfölt a hús tetején eloszlatjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, mindenhova jusson (lehet füstölt sajt is vagy vegyesen a sajt).
  11. Az egészet előmelegített sütőben összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  12. Melegen tálaljuk, felkockázva, a tejszínes-tasakos alap összefogja az egészet, könnyebb szeletelni, tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45 x 30 x 10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11158
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Az ételt időben kezdjük el készíteni, ugyanis a zöldségek előkészítése veszi el a legtöbb időt, a megtiszítása, felaprítása (30-40 perc), ha már ezek készen vannak, akkor a zöldségeket külön-külön kell megfőzni, azaz inkább előfőzni, a húst is külön és a tésztát is, majd a legvégén az egészet összerakni. Kissé munkaigényes, de ha már belekezdett az ember, egész egyszerűen szeretni fogja a sok zöldség miatt, a színek miatt, és az eredmény a legvégén, mindenért kárpótol, megéri a külön főzőcskézést. /Megtehetnénk, hogy minden zöldségfélét a hússal együtt főzünk, ha a hús már félpuha, és beletehetünk mindent, és úgy fő össze, viszont akkor nem tudjuk így rétegezni !:-)/ Tehetünk bele gombát is, a karfiol helyett brokkolit, a zöldborsó helyett zöldbabot, a zöldség kihagyható, a hús is lehet darált csirke vagy pulyka, -minden ízlés kérdése. Csak olyan napon készítsük, amikor nem kell sietnünk, nincs semmi fontos intéznivaló, és időt, energiát, a türelmünket, legfőképpen szeretetünket is az étel készítésébe tudjuk tenni, rá tudjuk áldozni.:-O Másnapra marad az ételből, már lehet elfoglaltságos napunk, hisz csak melegítenünk kell. A színes étel látványa, illata és íze, a család mosolygós arca, a csendes étkezés, az esetleges kétszeres szedés mindenért kárpótol, de én valahogy meg szoktam nyugodni ilyenkor nyáron, ha az ételeket ily módon kell készíteni, nem rohanósan,- illatos, zamatos, színes zöldségekből, a saját kertből szedve, feltölt energiával már a látvány is, szeretem csinálni.:-) Mert nagyon szeretem a családomat! :-o

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
Éva-Anyóca 350 recept

Rakott ételeket szeretjük, és sokféle zöldség van szerencsére az udvarban, jelen esetben a karfiol ismerős kertjéből való, de valami egytálételes, rakott, színes, nyárias, laktató, ételt szerettem volna készíteni. Feldobva tejszínnel, tejföllel, sajttal. Nagyon finom étel sikerült, ez a mennyiség két napi adag lett, mert másfél csomag tésztával készült.:-) Előtte hideg gyümölcsleves volt, és sütés nélküli süti tálalva a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.