r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal

Éva-Anyóca
Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1466
Kalória
54.4g
Fehérje
162.2g
Szénhidrát
68g
Zsír
584.8g
Víz
214.6g
Koleszterin
19.4g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 7331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    2998 micro
  • β-karotin
    8455 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4687 micro
Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    271.9 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10334.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    649 mg
  • Kálcium
    2251 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    4428 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    810.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    2923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5863 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    1132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2884 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1706 micro
  • α-karotin
    14989 micro
  • β-karotin
    42277 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    23437 micro
Összesen 7331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk, a pórét karikázzuk, fokhagymát áttörjük, zellerzöldjét finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet is, a cukkinit, mivel zsenge, héjával együtt, és a répát, zöldséget kis kockákra vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük, a zöldfűszereket leveleikre szedjük.
  2. Olajon a pórét és a fokhagymát kevés sóval, a zöldpaprika kockákkal fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk keverés mellett, majd beletesszük a fele petrezselyemzöldet, a zellerzöld felét is, a rozmaringot, a kakukkfüvet, sót és borsot, majd kis lángon, kb. 150 fokon fedő alatt elkezdjük főzni, 30 perc után kóstolás, főzési állapot és az íze miatt, még kb. 15 percet főzzük 150-160 fokon.
  3. Közben kis lábasban a zöldség és a répakockákat roppanósra főzzük (majdnem puhára), enyhén sós vízben, majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. Kis lábasban a bébicukkini kockákat enyhén sós vízben 2-3 percig forrástól számítva főzzük.
  5. A zöldborsót is enyhén sós vízben főzzük meg, forrástól számítva két percig.
  6. A megmosott, rózsáira szedett karfiolt, sós, köménymagos vízben megfőzzük, majdnem teljesen puhára, kóstoljuk, ha majdnem puha, kikapcsoljuk, leszűrjük, melegen tartjuk.
  7. Ha a hús puha, szükség szerint még sózzuk és borsozzuk, majd mielőtt teljesen kész lenne, beletesszük a petrezselyemzöldet, zellerzöldet, pár percig forr, ha minden puha és ízre finom, félrehúzzuk.
  8. Kis tálban a fűszeralapot a tejszínnel elkeverjük.
  9. Sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy nagy tepsit rétegezünk. Legalulra: a hús fele a tepsi alján elsimítva, rá a tészta fele elegyengetve a tetején, rá a zöldséges répa egyenletesen, karfiolrózsák egyenletesen elosztva a cukkini a tetején, rá a zöldborsó, egyenletesen rá a hús másik fele, egyenletesen rá a tészta másik fele, eloszlatva egyenletesen az egészet leöntjük a tejszínes alappal, egyenletesen jusson mindenhova.
  10. A jól elkevert tejfölt a hús tetején eloszlatjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, mindenhova jusson (lehet füstölt sajt is vagy vegyesen a sajt).
  11. Az egészet előmelegített sütőben összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  12. Melegen tálaljuk, felkockázva, a tejszínes-tasakos alap összefogja az egészet, könnyebb szeletelni, tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45 x 30 x 10

Rakott ételeket szeretjük, és sokféle zöldség van szerencsére az udvarban, jelen esetben a karfiol ismerős kertjéből való, de valami egytálételes, rakott, színes, nyárias, laktató, ételt szerettem volna készíteni. Feldobva tejszínnel, tejföllel, sajttal. Nagyon finom étel sikerült, ez a mennyiség két napi adag lett, mert másfél csomag tésztával készült.:-) Előtte hideg gyümölcsleves volt, és sütés nélküli süti tálalva a végén.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...