r
Nosalty Logó

Rakott tojásos-lecsós nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott tojásos-lecsós nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 851 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 3402 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Összesen 127 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 851 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1780 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    3151 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4069 micro
Összesen 3402 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    484 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Elkészítés

Nokedlihez:

  1. A vizet elkeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a lisztet. Jól kikeverjük.
  2. Forró sós vízbe szaggatjuk, majd amikor a víz tetejére feljön, leszűrjük.

Lecsóhoz:

  1. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát.
  2. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, majd kicsivel később a cikkekre vágott paradicsomot.
  3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát és lefedve készre főzzük.
  4. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és a kifőzött nokedlire öntjük.
  5. Egy közepes tepsi aljába tesszük a lecsó felét, ráöntjük a tojásos nokedlit, és befedjük a maradék lecsóval, majd kb. 20 percig sütőbe tesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1086
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott tojásos-lecsós nokedli
Salamon Csilla 1193 recept

Nem valami diétás étel, de nagyon finom:)

Hozzávalók

Nokedlihez:

Lecsóhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.