adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Házi tagliatelle
-
300 g finomliszt
-
3 db tojás
-
1.5 teáskanál só
-
2 ek olívaolaj
Toszkán ragu
-
400 g darált marhahús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
700 g konzerv paradicsom
-
4 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
150 ml száraz vörösbor
1001
Kalória
56.2g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
45.5g
Zsír
407.7g
Víz
209.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Házi tagliatelle
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Toszkán ragu
-
100g darált marhahús142 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g konzerv paradicsom28 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
38g száraz vörösbor31 kcal
Összesen
1001
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Házi tagliatelle
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
9g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
Toszkán ragu
-
400g darált marhahús568 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
700g konzerv paradicsom112 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
Összesen
4005
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
Házi tagliatelle
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
3.1g parmezán sajt12 kcal
Toszkán ragu
-
15.6g darált marhahús22 kcal
-
7.8g kolbász35 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
4.7g halványító zeller1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.4g konzerv paradicsom4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.9g száraz vörösbor5 kcal
Összesen
156
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 45.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3268.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 2138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 407.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3499 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4804 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
1001
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 224.6 g
Zsír
-
Összesen 181.9 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13075.3 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 1480 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2335 mg
-
Nátrium 8551 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 331.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 32 mg
Víz
-
Összesen 1630.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1764 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 900 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13996 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 19216 micro
-
Lut-zea 2054 micro
Összesen
4005
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 194 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 752 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
156
kcal
Elkészítés
Házi tagliatelle
- Dagasztó karos ropotgépben dolgozzuk össze a lisztet, tojást, sót és olajat. Ízlés szerint adhatunk hozzá minimális vizet, ha nem vagyunk megelégedve az állaggal.
- Tegyük folpackba és mehet a hűtőbe fél órára.
- Lisztes felületen nyújtsuk ki sodrófa segítségével, nagyon vékonyra.
- Be is hajthatjuk a tésztát párszor, hogy ne kelljen annyiszor vágni, de simán fel is vághatjuk késsel tagliatelle formára.
- Forgassuk át a felvágott tésztát búzadarában.
- Sós lobogó vízben főzzük készre pár perc alatt.
- Tálaljuk a toszkán raguval és parmezánnal a tetején.
Toszkán ragu
- Egy robotgép segítségével aprítsuk fel a hagymát, répát és zellerszárat.
- Olajon dinszteljük meg ezt a zöldségalapot és sózzuk és borsozzuk.
- Majd tegyük rá a darált marhahúst és a ledarált olasz kolbászt és pirítsuk addig, amíg már nem rózsaszín a marha.
- Öntsük rá a vörösbort és hagyjuk pár percig főni.
- Közben a konzerv paradicsomot (amennyiben darabos) daráljuk krémesre a fokhagymával, pici olívaolajjal, sóval és a zöldfűszerekkel.
- Ezt a paradicsomszószt öntsük rá a marhás ragura.
- Fedő alatt főzzük puhára kb. 1,5 óra alatt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 120 p
A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz belőle. Az egyszerű, de minőségi alapanyagok adják meg a recept karakterét. Tartalmas, melengető étel, ami jól illik egy hétvégi ebédhez vagy különleges alkalmakra is. A Braun robotgépével pedig minden részét pikk-pakk elkészítettük.