r
Nosalty Logó

Házi tagliatelle toszkán raguval

Nosalty
Házi tagliatelle toszkán raguval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Házi tagliatelle

Toszkán ragu

1001
Kalória
56.2g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
45.5g
Zsír
407.7g
Víz
209.6g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Házi tagliatelle

Toszkán ragu

Összesen 1001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Házi tagliatelle

Toszkán ragu

Összesen 4005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Házi tagliatelle

Toszkán ragu

Összesen 156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3499 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4804 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1001 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    224.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13075.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2335 mg
  • Nátrium
    8551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1630.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1764 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13996 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    19216 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 4005 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    752 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Házi tagliatelle

  1. Dagasztó karos ropotgépben dolgozzuk össze a lisztet, tojást, sót és olajat. Ízlés szerint adhatunk hozzá minimális vizet, ha nem vagyunk megelégedve az állaggal.
  2. Tegyük folpackba és mehet a hűtőbe fél órára.
  3. Lisztes felületen nyújtsuk ki sodrófa segítségével, nagyon vékonyra.
  4. Be is hajthatjuk a tésztát párszor, hogy ne kelljen annyiszor vágni, de simán fel is vághatjuk késsel tagliatelle formára.
  5. Forgassuk át a felvágott tésztát búzadarában.
  6. Sós lobogó vízben főzzük készre pár perc alatt.
  7. Tálaljuk a toszkán raguval és parmezánnal a tetején.

Toszkán ragu

  1. Egy robotgép segítségével aprítsuk fel a hagymát, répát és zellerszárat.
  2. Olajon dinszteljük meg ezt a zöldségalapot és sózzuk és borsozzuk.
  3. Majd tegyük rá a darált marhahúst és a ledarált olasz kolbászt és pirítsuk addig, amíg már nem rózsaszín a marha.
  4. Öntsük rá a vörösbort és hagyjuk pár percig főni.
  5. Közben a konzerv paradicsomot (amennyiben darabos) daráljuk krémesre a fokhagymával, pici olívaolajjal, sóval és a zöldfűszerekkel.
  6. Ezt a paradicsomszószt öntsük rá a marhás ragura.
  7. Fedő alatt főzzük puhára kb. 1,5 óra alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 120 p

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz belőle. Az egyszerű, de minőségi alapanyagok adják meg a recept karakterét. Tartalmas, melengető étel, ami jól illik egy hétvégi ebédhez vagy különleges alkalmakra is. A Braun robotgépével pedig minden részét pikk-pakk elkészítettük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek