r
Nosalty Logó

Garnélarákos taco mangósalsával

Nosalty
Garnélarákos taco mangósalsával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ráktaco

Mangósalsa

Szósz

Összeállítás

722
Kalória
12.7g
Fehérje
77.8g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
265.6g
Víz
44.3g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ráktaco

Mangósalsa

Szósz

Összeállítás

Összesen 722 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ráktaco

Mangósalsa

Szósz

Összeállítás

Összesen 2891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ráktaco

Mangósalsa

Szósz

Összeállítás

Összesen 162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1769 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 722 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    1918 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    297 micro
  • β-karotin
    7075 micro
  • β-crypt
    1113 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 2891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Ráktaco

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a koriandert, a sót, a borsot, a cayenne-t, a szódavizet és a TABASCO® Sriracha szószt. (Tehetünk bele fokhagymát is ízlés szerint.) Adjuk hozzá a tisztított garnélarákokat, és óvatosan keverjük össze. Kevergetés közben csurgassunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat, hogy bevonja az egészet.
  2. A rákokat hagyjuk kicsit állni, eközben melegítsük fel a sütőt 200 fokra.
  3. Helyezzünk egy nagy darab sütőpapírt egy sütőtepsire, és egyenletesen rendezgessük el rajta a rákokat úgy, hogy ne érjenek össze.
  4. Toljuk be a forró sütőbe, és 15 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Mangósalsa

  1. Egy közepes tálban keverjük el a lime levét, az olívaolajat, a TABASCO® Sriracha szószt és a köményt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott alapanyagokat, és jó alaposan forgassuk át a tál alján lévő öntettel. Ha nem elég édes vagy érett a mangó, egy evőkanál mézzel édesíthetjük.
  3. Ha jó előre elkészítjük, fedjük le, tegyük félre, és hűtőben tároljuk.

Szósz

  1. Egy kis tálban keverjük simára a tejfölt a lime levével és a TABASCO® Sriracha szósszal. Sózzuk, borsozzuk. Tálalásig letakarva hűtsük.

Összeállítás

  1. A tortillákat melegítsük át egy száraz serpenyőben. Oldalanként 30-40 másodpercig süssük, amíg megpuhulnak, és enyhén megpirulnak. Csomagoljuk alufóliába, hogy ne hűljenek ki tálalásig.
  2. A tacok összeállításához: egy langyos tortilla közepére kenjünk a tejfölös szószból. Kanalazzunk rá kívánt mennyiségű mangósalsát, majd a tetejére tegyünk 4-5 db garnélarákot, végül enyhén nyomjuk össze a tortillákat.
  3. Locsoljuk meg az egészet a tejfölös szósszal és egy kevés TABASCO® Sriracha szósszal. Ízlés szerint szórjuk meg újhagymával és korianderrel, illetve lime-szeletekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p

Az alábbi recepttel Mexikóba kalandozunk egy kicsit: gazdag és lédús garnélarákos tacók trópusi mangósalsával és fűszeres, krémes-csípős szósszal. Különböző textúrák, valamint édes és sós ízek szenzációs kombinációja. A szaftos garnélát langyos tortillába ágyaztuk, hogy végül friss, intenzív mangósalsával és fűszeres szósszal locsolhassuk nyakon. Nem túlzás azt állítani, hogy megvadultunk tőle, olyan finomak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek