Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt túrós batyu 3.

Kelt túrós batyu 3.
Kelt túrós batyu 3.
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a neten találtam, és gyorsan ki is próbáltam, mert a férjem imádja a túrós batyut.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kinyújtjuk, és kockázzuk a tésztát kb. 6-7 cm-es négyzetekre.
  3. Belerakjuk a tölteléket, tojással a széleit megkenjük, és batyu formára alakítjuk.
  4. Ha megsült, megkenjük cukros tejjel, így fényesebb és puha lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

erica78

Mióta szakács: 2010.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska réteslisztből, túrós kelt tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katica0522
katica0522 Sat, 2011-01-08 11:48

Már többször is elkészítettem, és mindig nagyon jól sikerült! Ma is elkészítem! Köszönöm a receptet!

kitti.k
kitti.k Fri, 2010-04-30 21:42

Szia!

A 3dl tej és a 3 evőkanál cukor az élesztő felfuttattatásához kell? Nem sok cukor ez?
Válaszod köszi. Amúgy jól hangzik a recept. Elmenettettem.

erica78
erica78 / erica78 Sat, 2010-05-01 15:30

Kedves kitti.k meg néztem a receptet ne adj' isten és jó! Minden úgy van ahogy le írtam. Örülök hogy tetszett és mentetted!Jó étvágyat hozzá. :-)

1025
rétesliszt 60 dkg
élesztő 3 dkg
tojás 1 db
cukor 3 ek
margarin 10 dkg
1 tk
tej 3 dl
tehéntúró 50 dkg
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert