r
Nosalty Logó

Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk

witch
Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

80
Kalória
6.3g
Fehérje
10.7g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
138.2g
Víz
35.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

Összesen 37 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3141.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

a pácolás első részéhez:

  1. Egy üvegedénybe rakjuk bele a felszeletelt lilahagymát, a kagylót, a garnélát daraboljuk fel hasonló méretűre, és locsoljuk rá a citrusok levét egy szűrőn keresztül. (Annyi lé legyen rajta, hogy teljesen elfedje, így a citrusok mennyisége változó.) Fedjük le jó szorosan fóliával, hogy ne legyen a hűtőben minden hagyma meg rák szagú. Hagyjuk ott éjszakára "főni".
  2. Fogyasztás előtt 2 órával öntsük le a lé felét, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat meg a paprikát, a petrezselymet és a korianderlevelet. Locsoljuk meg az olajjal, végül daráljunk rá borsot. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Kaptam ajándékba garnélát meg fésűkagylót, a felét ehhez a kísérleti recepthez használtam el. El lehet készíteni apróra feldarabolt hallal is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...