Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk

Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk
Ceviche avagy marinált tengeri herkentyűk
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam ajándékba garnélát meg fésűkagylót, a felét ehhez a kísérleti recepthez használtam el.

El lehet készíteni apróra feldarabolt hallal is.

hozzávalók / 8 adag

a pácolás első részéhez:

a pácolas második részéhez:

ajánlat

Előételként chips-szel tálaljuk. Főételként is fogyaszthatjuk, akkor főtt édesburgonyát, grillezett csöves kukoricát, salátalevelet, avokádót meg főzőbanánt adunk hozzá köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy üvegedénybe rakjuk bele a felszeletelt lilahagymát, a kagylót, a garnélát daraboljuk fel hasonló méretűre, és locsoljuk rá a citrusok levét egy szűrőn keresztül. (Annyi lé legyen rajta, hogy teljesen elfedje, így a citrusok mennyisége változó.) Fedjük le jó szorosan fóliával, hogy ne legyen a hűtőben minden hagyma meg rák szagú. Hagyjuk ott éjszakára "főni".
  2. Fogyasztás előtt 2 órával öntsük le a lé felét, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomokat meg a paprikát, a petrezselymet és a korianderlevelet.  Locsoljuk meg az olajjal, végül daráljunk rá borsot. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 271
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pácolt rák meg kagyló zöldségekkel, fésűkagyló meg garnéla citrusos pácban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

80
garnéla 20 dkg
kagyló 20 dkg
narancs 1 közepes db
citrom 2 db
lime 3 közepes db
lila hagyma 1 kis fej
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1.5 ek
koriander 1 ek