Tortilla lap

Tortilla lap

Leírás

Tortilla névvel egyaránt illetik a spanyol tojásomlettet, amit általában burgonyával töltenek, illetve a latin-amerikai kukoricalepényt. A kukoricalisztből sütött lepényt kenyér helyett, vagy mártásokkal fogyasztják. A tortilla lapból készíthető töltve taco, quesadilla, feltekerve burrito, enchilladas. Tölthető salátákkal, húsokkal stb. Kapható boltban, de házilag is elkészíthető, akár más gabonából készült liszttel is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól becsomagolva, különben kiszárad.

100g Tortilla lap

fehérjetartalom

8.7 g

zsírtartalom

6.576 g

szénhidráttartalom

55.6 g

víztartalom

26.8 g

Hány kalória

gramm

tortilla lap?

Top ásványi anyagok

Nátrium

478 mg

Foszfor

124 mg

Kalcium

39 mg

Magnézium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Niacin - B3 vitamin

3.572 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.582 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.531 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.7 g

Zsír

telített zsírsav

1.745 g

egyszeresen telített zsírsav

3.768 g

többszörösen telített zsírsav

1.063 g

ásványi anyagok

Kalcium

39 mg

Vas

3.3 mg

Magnézium

26 mg

Foszfor

124 mg

Nátrium

478 mg

Cink

0.71 mg

Réz

0.267 mg

Mangán

0.462 mg

Szelén

23.4 µg

szénhidrát

rost

3.3 g

víz

26.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.531 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.293 mg

Niacin - B3 vitamin

3.572 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.582 mg

Folát

123 µg

Folsav

111 µg

B6 vitamin

0.05 g

224 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?