Szódavíz

Leírás

A szódavíz (vagy más néven szikvíz, esetleg szóda, spritzer) szénsavval dúsított, nyomás alatt lévő víz alapú ital. Noha magyar találmánynak tartjuk, valójában „csupán” a szóda nagyüzemi gyártásának kidolgozása fűződik Jedlik Ányos nevéhez, az ital feltalálása nem. Jedlik a Magyarországon is népszerű savanyúvizek, természetesen szénsavas ásványvizek frissítő, emésztéskönnyítő hatását akarta mindenki számára elérhetővé tenni. A szikvíz már a 19. század második felében nagy népszerűségnek örvendett. Gyorsan elterjedt a szénsavas vízzel higított bor, a fröccs fogyasztása is. A szódavíz népszerűségét csak a 2000-es években tudta megtörni a palackozott, szénsavval dúsított ásványvizek fogyasztása. A szódavíz sokféle koktélnak alapanyaga, ráadásul a laza palacsintatészta eléréséhez is nélkülözhetetlen.

Szódavíz
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
99.9g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Szódavíz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

99.9 g

gramm szódavíz?

Top ásványi anyagok

Nátrium

4 mg

Kalcium

3 mg

Magnézium

1 mg

Cink

0.01 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Magnézium

1 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.01 mg

szénhidrát

víz

99.9 g

vitaminok

326 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Ezt keverd a savanyú káposztához, hogy sokkal finomabb legyen

A savanyú káposzta nem csak a töltött káposzta lelke lehet: házilag is elkészíthetjük, de boltban is megvehetjük, (lehetőleg hazai termelői változatot válasszunk), és magában, valamint savanyúságként, húsok mellé is fogyaszthatjuk – hőkezelés nélkül legalább a C-vitamin-tartalma is megmarad! Mutatjuk, mivel dobhatod fel, hogy még finomabb legyen.

Top Receptek

Ludaskása

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...