r
Nosalty Logó

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 1593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 6367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A körethez

A húshoz

Összesen 85 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    6248 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    33385 micro
  • Lut-zea
    9386 micro
Összesen 1593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    311.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14305.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    3092 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    3908 mg
  • Nátrium
    5728 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    3700.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2922 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    1008 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2331 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    24993 micro
  • β-crypt
    587 micro
  • Likopin
    133538 micro
  • Lut-zea
    37542 micro
Összesen 6367 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1759 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Elkészítés

A körethez

  1. Olívaolajon egy lábasban a felkarikázott póréhagymát megpároljuk pici sóval fedő alatt. Beletesszük a felcsíkozott bacont, és azt is lefedve, kb. 6 perc alat megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és fehéredésig kevergetjük, pirítjuk. Majd beletesszük a házi őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  2. Beleöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, főzzük együtt kb. 25 percig (kóstoljuk), majd beleöntjük az üveges bazsalikomos szószt, és a felkarikázott virslit, és ezzel is összeforraljuk.
  3. Jénaiba olívaolajat öntünk, rászórjuk a mosott rizs, a zöldségkeveréket, a petrezselyemzöldet, a fűszereket, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és lefedve a jénai tetejével, betoljuk a sütőbe középső rácsra 40 percig. Ha forr a víz (ránézhetünk), hagyjuk tovább főni, párolódni.
  4. Ha letelt az idő, még a kikapcsolt sütőben hagyjuk bent, és kb. 10-15 percig - hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen a rizs.
  5. Tálaláskor formába tesszük a rizst, és mellé tesszük a darált húsos szószt. Jó sok edami sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4963
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Ajánló

Finom bor. Sok-sok reszelt sajt.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykaragu bazsalikomos paradicsomszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Kaptam friss, filézett pulykacombot, amit a hentes le is darált. Fűszerkörúton voltam, amikor egy eddig még nem ismert paradicsomos-bazsalikomos üveges szószt fedeztem fel, és gondoltam, kipróbálom. Nagyon szépen látszódtak a piros szószban a zöld bazsalikomlevél darabkák. Ráadásul, kibontva megkóstoltam itthon, és pont az az íz, ami finom, egy picit édeskés, tehát nem kell a paradicsom savassága miatt cukrot tennem bele plusszba, és a paradicsomszószban, szép nagy paradicsomdarabok is voltak - szóval a szósz finom:-). A színes zöldségekre már régóta vágytam, és a rizs már régen szerepelt az étlapon. Ez a történetem.:-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Érdekl?dnék az után az üveges szósz iránt. Ha nem titok megírnád légy szíves, hogy milyen márka, hol vetted, hogy kipróbálhassam? Köszönöm el?re is!

Norci79

Egy újabb gusztusos finomság. :-)

Bató Edit

Kedves Éva! De tuti kis recept! Szeretjük a szószos ételeket és ez a jó kis zöldséges rizs.... hmm :))) A tálalás étvágygerjeszt? (megint a kislányod segített?) :))) A szósz nevét én is szeretném megtudni. Szép napsütéses napot! Edit

Éva-Anyóca

Kedves Viki85! Örülök, hogy tetszik a recept:-)) Ha nincs friss paradicsomom, akkor ehhez folyamodok, inkább, mint a zacskós porokhoz. Ahol vettem , az a LIDL, és a márka neve DAWTONA:-))) Van milánói, bolognai, paradicsomos simán, paradicsom bazsalikommal, mexikóis, kínai édes-savanyú,legalábbis itt:-)) Azóta már a Tescoban is láttam:-)) Remélem, tudtam segíteni:-)) Sikeres f?zést kívánok.:-)) Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves norci79! Nagyon kedves vagy, örülök, hogy tetszik, nem nehéz elkészíteni, csirkéb?l is akár, és nagyon finom:-)) Persze, a friss paradicsom se akadály, s?t, azzal szoktam nyáron, a hasonló szószokat ,de még nincs, a bolti, meg nem az igazi, még :-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Nagyon szépen köszönöm:-))) A szószt már írtam, remélem, megtaláljátok:-)) Na, és ami fontos, Nektek is ízleni fog, az a szósz :-)) A lányom, imád ott sündörögni a konyhában, és igen, ? kupacolta össze, azaz tette citromfacsaróba, hogy : "tudod, anya, hogy olyan jól nézzen ki:-)) " Ahogy érzékelem, igaza van:-)) Szép napot, itt reggel elég h?vös volt, de aztán észhez tért az id?, és süt a nap ezerrel, csodás kék az ég, bárányfelh?k, Tavasz van végre:-))) Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva! Nagyon ügyes a lányod, (mint az anyukája). Köszi, hogy megírtad a szósz nevét, pénteken megyek és veszek. (aztán szépen f?zök) Már nálunk is csodásan süt a NAP! Edit

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Ma voltunk a LIDL-ben, a mienkben épp most nem volt ez a márka, de viszont a Tescoban igen, ott most Bolognait, Édes-savanyút, Mexikóit vettem. De van másfajta is, lehet az a Tesco saját márkája, nem tudom, abban is volt sima paradicsomos-bazsalikomos:-))) Meg kell nézni, hátha szimpatikus:-)) Azt tudom, hogy nekünk a Dolmeo, az nem jött be:-(( A lány, az rengeteget segítene, de még júni 16-ig suli, ezért csak néha ugrik be,:-))) Remélem, hogy beválik, amit majd szeretne csinálni, egyre ügyesebb, és önállóbb, csak szurkolni tudok, és biztatom:-)))) Itt, mondhatni nyár van:-))) Nagyon szép napot! Éva-Anyóca

Bató Edit

Kedves Éva-Anyóca! Kaptam Dawtona-t és jól sikerült az étel, el is fogyott. Köszi a remek tippet. :))) A lányod csak nem valami f?zés-sütésben gondolkodik? Ilyen irányú tervei vannak? Ha van hozzá kedve és érzéke, akkor az nagyon jó! :))) Ráadásul remek mestere van! Szép napot és hétvégét! Edit

Éva-Anyóca

Kedves Bató Edit! Örülök neki, hogy sikerült olyan szószt kapnod, és elkészítés után, ízlett:-)) Nem, legalábbis még nem tudom, hogy ezzel komolyan szeretne-e foglalkozni, most a gyógymassz?r és ilyen hasonló dolgok foglalkoztatják, még nem tudom,:-))) Szerintem ? sem tudja igazán, viszont az nem egy rossz dolog, ha tud f?zni:-))) Nagyon szeretek sütni és f?zni, hogy ez mennyire sikeres, hát nem egyforma, az biztos,van mikor jobb, meg van mikor sikertelenebb az "akcióm":-)) De jó kuktám a lányunk, az biztos, és remek ötletei vannak:-))) Igazi kis egyéniség:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?