Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Okrás marharagu

Okrás marharagu
Okrás marharagu
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizony nem bírtam magammal, és vetettem végre párommal egy üveg okrát. Hogy te még nem is hallottál róla? Pedig imádnád, szinte lefogadom! Csak kóstold meg egyszer igazán jól elkészítve, és örökre a rabja leszel, pláne, ha amúgyis szereted a változatosságot, az érdekes zöldséges ételeket vagy a savanykás ízeket, melyet konkrétan a következő recept tartogat számodra.
Sajnos kishazánkban kevésbé ismert és elterjedt, ehhez mérten nem is fenyeget az a veszély, hogy minden sarki árusnál friss okrával teli rekeszekben fogsz hasra esni. A konzerv és üveges változata, esetleg szárított formája már sokkal inkább beszerezhető, például különféle keleti boltokban.
Törökországban a hazai példával ellentétben az Etli bamya, vagyis Okrás marharagu például olyan hétköznapi és megfizethető ételnek számít, mint itt egy jó kis zöldbabfőzelék fasírozottal kiadva.
Ha elcsábultál, annyit még tudnod érdemes, hogy ez alkalommal a "méret a lényeg" felfogás éppen fordítva értendő. Minél kisebb és ezzel zsengébb terméseket sikerül beszerezned, a belőlük készített étel annál ízletesebb, és könnyebben fogyasztható lesz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs vagy bulgur köret illik hozzá. Kiadós és izgalmas fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olivaolajon és a vajon enyhén megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Rádobjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, majd a negyedkarikára vágott paprikát is hozzáadva folyamatos keverés mellett 3-4 percig tovább dinszteljük őket.
  3. Felöntjük bő egy pohár (kb. 3 dl) vízzel, ízesítjük fél tk sóval. Forrásig olykor megkeverve, majd résnyire nyitott fedő alatt magárahagyva kb. 40 percig főzzük. (Figyeljünk közben le ne égjen, ha szükséges közben a vizet pótolni kell!)
  4. Ezután a raguhoz adjuk a hámozott és kis kockára vágott paradicsomot és a leszűrt és leöblített (ha valaki igazán savanyún szereti, akkor leöblíteni nem szükséges) okrát.
  5. Felöntjük kb. 1,5 pohár vízzel - annyival, hogy bőven ellepje -, hozzáfacsarjuk a fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk (csak érzéssel!), és további 30 perc alatt résnyire nyitott fedővel készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 864
elküldve: 5
receptkönyvben: 124
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

etli bamya, marhapörkölt okrával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-08-02 08:21

Igggen jó kis recept, bejött a savanykás okra és a marhahús együttes ízhatása. Máskor is elkészítem!

macska rozi
macska rozi Sat, 2011-09-10 15:26

Itt Wembley-ben kaptok okrat amennyit csak akartok!Az indiai negyed szarasig van vele.:)))))

Sancho
Sancho Sun, 2012-07-15 09:57

Akkor egyed, míg beszarsz... Hogy tudsz egy szakácsoldalra ilyent kiírni? Jó, hogy nem a fabudinak állítasz reklámot!

Klarikka
Klarikka Mon, 2011-08-08 23:05

Szia!Köszönöm a receptet, már rotyog is a lábosban, étvágygerjesztő az illata. Üdv: Klarikka

Amiira
Amiira / Amiira Mon, 2011-04-11 15:34

szia!biztos finom ez a ragu, már ettem okrás ételt (perzsát), de azóta nem szántam rá magam...de kipróbálom mindenképp! Kedves előttem szólók, tényleg lehet kapni arab boltokban is, ha Pesten laktok/jártok akkor ajánlani tudom a Wesselényi úti boltot,nem messze a Blahától ott nagy a választék ha jól emlékszem. Van egy kis bolt a Lehel piac alatt is, de ott lehet hogy drágább....üdv. Amira

metty
metty Tue, 2011-02-15 12:41

Én is ezt kérdezem, hogy hol vetted.Eddig még csak frisset ettem G.-o-ban.Ültettem a nyáron,
de megpusztult a sok esőtől.

elif
Tekten Elif / elif Sat, 2011-02-19 00:06

Konzerv Okrát a keleti, török ill. arab boltokban biztos, hogy találsz. Én egy budapesti török boltban szereztem be. Üdv: Elif

elif
Tekten Elif / elif Sat, 2011-02-19 00:05

Konzerv Okrát a keleti, török ill. arab boltokban biztos, hogy találsz. Én egy budapesti török boltban szereztem be. Üdv: Elif

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-14 23:35

Óóó itt van hát a kis okrás finomság! Jól el is mentem! Nagyon guszta. Mr Smith rögtön ki is tanulmányozta...:)) A legjobbakat: Mrs Smith

166
olívaolaj 2 ek
vaj 1 tk
vöröshagyma 1 közepes fej
marhahús 20 dkg
paprika 2 db
paradicsom 2 közepes db
okra 30 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint