r
Nosalty Logó

Dubarry szelet dupla sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Dubarry szelet dupla sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2158 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 540 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4950.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2158 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kariolt forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük kb. 5 perc alatt, majd leszűrve hagyjuk hűlni.
  2. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd forró olajon serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk. Mindkét oldalát fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Egy kisebb edénybe felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és világos barnává pirítjuk. Szépen lassan adagolva, és folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és sűrű szósz főzünk belőle.
  4. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval, majd levesszük a tűzről és hozzáreszeljük a kétféle sajtot, a trappistát és az edámit. Addig keverjük, míg a sajt teljesen fel nem olvad, majd félretesszük.
  5. Az átsült csirkemelleket hőálló edénybe fektetjük, a tetejét megpakoljuk a megfőtt karfiollal, majd nyakon öntjük a sűrű besamel mártással.
  6. Ezután a tetejét ismét megszórjuk a kétféle sajttal, majd 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1028
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 23.

Receptkategóriák

Dubarry szelet dupla sajttal
Ammerländer 19 recept

A szelet húsok egyik legjobb változata a Dubarry csirke, hiszen minden megvan benne ami csak kellhet. A szárnyas, a roppanós zöldség és a kétsajtos besamel olyan trióvá áll össze a szájban, hogy képtelenség abbahagyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili