r
Nosalty Logó

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Mártika és Feri
Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

887
Kalória
30.3g
Fehérje
23.2g
Szénhidrát
75.2g
Zsír
319g
Víz
107.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 3544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7452.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    3670 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5292 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3544 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    131 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A parázson sült burgonyához

  1. A nagyméretű burgonyákat megmossuk, lekeféljük, és 3 mm-es távolságban bevágásokkal szeljük, úgy hogy egyben maradjon.
  2. A burgonyánál jóval nagyobb (3x nagyobb) fóliába rakjuk a burgonyákat.
  3. Majd a bevágásokat hagymával, szárazkolbásszal, húsos kolozsvári szalonnával, paradicsommal, zöldségekkel (padlizsán, cukkini, sárgarépa stb.) ízlés szerint megrakjuk. Vaj és sűrű mártások is kerülhetnek bele.
  4. A megrakott (töltött) burgonyákat kissé sózzuk, fűszerezzük (mert a különféle húsfűszerekben már van só) ízlés szerint: majorannával, bazsalikommal, tárkonnyal, oregánóval, különféle fűszerkeverékkel.
  5. Jól becsomagoljuk a fóliába, és az izzó parázsba tesszük kb. 15- 20 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy ne égjen meg az oldaluk. A hőtől függően a sütési idő változhat. (A láng nélkül izzó parázsba helyezzük, hogy minden oldalról érje hő, de forgatható legyen. )
  6. Az öntethez a tehéntúrót, a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt keverjük össze egy tálban, kissé sózzuk, borsozzuk.
  7. A fóliás burgonyákat tányérra helyezzük, késsel megvágjuk keresztben és hosszában is, majd a két vége felől megnyomva kinyitjuk, és megöntjük a tejfölös öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Fóliába göngyölve számtalan ételt készíthetünk el szabad tűzön. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...