Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fóliába göngyölve számtalan ételt készíthetünk el szabad tűzön. 

hozzávalók / 4 adag

A parázson sült burgonyához

A tejfölös öntethez

ajánlat

Kirándulásra, kerti grillezéshez ajánlott gyors, változatos étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyméretű burgonyákat megmossuk, lekeféljük, és 3 mm-es távolságban bevágásokkal szeljük, úgy hogy egyben maradjon.
  2. A burgonyánál jóval nagyobb (3x nagyobb) fóliába rakjuk a burgonyákat.
  3. Majd a bevágásokat hagymával, szárazkolbásszal, húsos kolozsvári szalonnával, paradicsommal, zöldségekkel (padlizsán, cukkini, sárgarépa stb.) ízlés szerint megrakjuk. Vaj és sűrű mártások is kerülhetnek bele.
  4. A megrakott (töltött) burgonyákat kissé sózzuk, fűszerezzük (mert a különféle húsfűszerekben már van só) ízlés szerint: majorannával, bazsalikommal, tárkonnyal, oregánóval, különféle fűszerkeverékkel.
  5. Jól becsomagoljuk a fóliába, és az izzó parázsba tesszük kb. 15- 20 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy ne égjen meg az oldaluk. A hőtől függően a sütési idő változhat. (A láng nélkül izzó parázsba helyezzük, hogy minden oldalról érje hő, de forgatható legyen. )
  6. Az öntethez a tehéntúrót, a finomra vágott metélőhagymát és a tejfölt keverjük össze egy tálban, kissé sózzuk, borsozzuk.
  7. A fóliás burgonyákat tányérra helyezzük, késsel megvágjuk keresztben és hosszában is, majd a két vége felől megnyomva kinyitjuk, és megöntjük a tejfölös öntettel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 717
elküldve: 3
receptkönyvben: 333
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-szalonnás töltött burgonya, kolbászos-zöldséges fóliában sült burgonya snidlinges-túrós mártogatóssal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Raliz
Raliz Wed, 2010-05-26 22:04

Ez fincsi!
Én öntetnek szoktam még tejfölbe füstölt sajtot reszelni, uj hagymát, egy kis fűszervaj fűszerrel ,só bors nagyon fincsi az is...

Ibóka
Ibóka / Ibóka Wed, 2010-05-26 15:58

Na ez nagyon jó ötlet! Én is csináltam ilyen "batyukat" ha grillezett husit sütöttünk, de valahogy ez az öntet "dolog" nem jutott hozzá eszembe, pedig annyira "adja magát" :)

880
burgonya 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
kolbász 20 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
paradicsom 1 db
padlizsán 10 dkg
csiperkegomba 10 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tehéntúró 25 dkg
tejföl 500 g
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint