Szárnyas fűszerkeverék

Szárnyas fűszerkeverék

Leírás

A szárnyas fűszerkeveréket elsősorban baromfi húsok ízesítéséhez használjuk, a húst fűszerezhetjük a főzés, sütés során, vagy előre be is pácolhatjuk a fűszerkeverékkel. Számos fajta szárnyas fűszerkeveréket találhatunk a boltok polcain, de elkészíthetjük házilag is. A legfontosabb összetevői: bors, hagyma, majoránna, zsálya, borsikafű, kakukkfű és paprika. A boltban kapható fűszerkeverékek egy része sót is tartalmaz, illetve számos egyéb hozzávalót is, mint például köményt, kurkumát, paszternákot, petrezselymet, gyömbért, mustármagot vagy tárkonyt. A szárnyas fűszerkeveréket gyakran használják halételek, illetve vagdalt húsok ízesítéséhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, jól rázódó fűszertartóban.

222 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.