Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött krumpli Katrintól

Töltött krumpli Katrintól
Töltött krumpli Katrintól
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve maradt darált húsunk, s akkor találtam ki, hogy milyen jó lesz krumpli töltésére, s azóta már többször elkészítettem, mert rájöttünk, hogy ez nagyon finom étel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köret nem is fontos hozzá, mivel ott a krumpli köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy.
  2. A krumplikat hosszában kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni, majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk.
  3. Amíg főnek a krumplik, addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darált húst. Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük (kb. 15 perc), amíg nagyjából megpárolódik, megsül a darált hús.
  4. 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk, egyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra vágjuk, s hozzászórjuk a darált húshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk.
  5. Utána a 2 db főtt tojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de sima trappista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejére, s mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 7 996
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött burgonya, darált húsos töltött krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

731
burgonya 8 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
főtt tojás 2 db
tojás 1 db
tejföl 1.5 dl
lapkasajt 16 db
1 teáskanál
fehér bors 1 csipet
köménymag 1 kávéskanál