r
Nosalty Logó

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1490 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5963 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2263 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3347 micro
Összesen 1490 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    266.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11442.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    631 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    3695 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    5258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1055 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    924 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2632 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    9054 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13388 micro
Összesen 5963 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Az előkészített és felkockázott csirkemellet tesszük bele, fehéredésig, keverés mellett pirítjuk, ekkor sózzuk és borsozzuk.
  3. Beletesszük a padlizsánt, kaliforniai paprikákat sárga és piros, gombát, zöldborsót, fűszerezzük sóval és borssal, beletesszük a szintén finomra vágott rozmaringot, zsályát, a kakukkfű leveleit, az édes fehérbort.
  4. Fedő alatt kis lángon( takarékon) főzzük 150-160 fokon, néhányszor belenézve, kóstolva, kb. 35-40 percig. Nem szabad túlkavarni, mert a zöldségek szétesnek, ezért nem is szabad túl kicsikre vágni. Szükség szerint fűszerezzük még
  5. Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a petrezselyem- és zellerzöldet, amivel keveset kell főnie.
  6. Kis tálban elkeverjük a tejszínt és a natúr krémsajtot, elkeverjük, és beleöntjük a csirkemelles, zöldséges szószba, felforr, pár percet forr, és kész, kikapcsoljuk.
  7. A köret: tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk a zöldséges-csirkemelles szószhoz. A csomagoláson található főzési ideig főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1585
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Ez elé az étel elé egy könnyed, zöldséges levest készítettem. Kínáljunk hozzá friss, idény szerinti szörpöt vagy a finom édes fehérbort, aki megteheti.:-O

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Szerencsére, hogy az idő annyira szép, hogy szeptember 22-én, még bőven van mit szedni a kertünkből, még bőven teremnek a zöldségek, és van fűszernövény is. A  boltban: a csirkemellet, gombát, tejszínt és a tésztát kellett venni, ehhez az egyik kedvenc tésztámat főztem ki, és egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető, finom második fogást kaptam. Készíthejtük spagettivel, rövidcsővel, pennével, amit szeretünk. A családnak ízlett, elfogyott.

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Novemberben Schöck Zoltánnal készítettünk interjút, akinek házias, kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Zoltán!

Nosalty

További cikkek