Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz

Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
Paprikás-padlizsános-csirkemelles szósz
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére, hogy az idő annyira szép, hogy szeptember 22-én, még bőven van mit szedni a kertünkből, még bőven teremnek a zöldségek, és van fűszernövény is.

A  boltban: a csirkemellet, gombát, tejszínt és a tésztát kellett venni, ehhez az egyik kedvenc tésztámat főztem ki, és egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető, finom második fogást kaptam.

Készíthejtük spagettivel, rövidcsővel, pennével, amit szeretünk.

A családnak ízlett, elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A szószhoz

A körethez

ajánlat

Ez elé az étel elé egy könnyed, zöldséges levest készítettem.

Kínáljunk hozzá friss, idény szerinti szörpöt vagy a finom édes fehérbort, aki megteheti.:-O

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon a felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Az előkészített és felkockázott csirkemellet tesszük bele, fehéredésig, keverés mellett pirítjuk, ekkor sózzuk és borsozzuk.
  3. Beletesszük a padlizsánt, kaliforniai paprikákat sárga és piros, gombát, zöldborsót, fűszerezzük sóval és borssal, beletesszük a szintén finomra vágott rozmaringot, zsályát, a kakukkfű leveleit, az édes fehérbort.
  4. Fedő alatt kis lángon( takarékon) főzzük 150-160 fokon, néhányszor belenézve, kóstolva, kb. 35-40 percig. Nem szabad túlkavarni, mert a zöldségek szétesnek, ezért nem is szabad túl kicsikre vágni. Szükség szerint fűszerezzük még
  5. Amikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a petrezselyem- és zellerzöldet, amivel keveset kell főnie.
  6. Kis tálban elkeverjük a tejszínt és a natúr krémsajtot, elkeverjük, és beleöntjük a csirkemelles, zöldséges szószba, felforr, pár percet forr, és kész, kikapcsoljuk.
  7. A köret: tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és forrón tálaljuk a zöldséges-csirkemelles szószhoz. A csomagoláson található főzési ideig főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 482
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejszínes csirkemellszósz zöldségekkel, zöldséges csirkemellszósz tésztával, csirkés zöldséges tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Plia
Plia Fri, 2013-06-28 10:24

Éva-Anyóca kész vagyok a receptjeidtől! Egyik jobb mint a másik, nem semmi csajszi vagy! Most egy darabig a te receptjeidből főzök! Mindenkinek ízlik, sőt már volt amelyiket el is kérték! Te vagy az első számú kedvencem a nosaltyn! Köszönöm Neked!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-29 17:54

Kedves Plia!

Nagyon kedves Tőled, szóhoz se jutok.... . :)

Nagyon köszönöm, hogy tetszenek a receptek, és remélem, hogy ízlik majd mind, amit kipróbálsz, - de természetes, ha a család ízléséhez változtatni fogsz. :)

Remélem, ha vissza jön a jó idő, és folytatódhatnak a kertemben a növények érései, lassan új reciket is fel tudok tenni.... :)
Ötletek már vannak... :)

Szép hétvégét , jövő hetet, és nyarat kívánok, sok jó sütés-főzést, ha lehet nyaralást-pihenést is. :D

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-29 14:14

Kedves Anci!

Nagyon szépen köszönöm, kedves Tőled.

A meglévőből kell valami finomat, sokat, laktatót, és gyorsan alkotni, legyen bármilyen az időjárás, és ha az alapanyag ennyi, akkor ebből. :-O

Itt reggelre havas eső esett, egy kissé elvitte a kedvem, és a levegő is nagyon lehűlt.
Hiába, ősz van, de a boltokban alapanyagok kaphatóak, ez az étel is elkészíthető, akár most is.:-O
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-10-26 20:40

Kedves csikipi!
Igen, megérkeztem, néhány recept felkerült, azokból most megjelentek, van még jó pár, de azok mind nyáriak, remélem, elkészíthetőek, ha most nem, akkor majd jövő nyáron.:-o
Őszi recepteket is szeretnék készíteni, sőt, jön mindjárt a tél és a családi csodás ünnepek, majd kiderül, mi és hogy lesz, ha olyan étel felteszem,....most sokszor csak délelőtt tudok a gépre jönni, amikor a gyerekeim suliban vannak, ugyanis délután a gép, tanulási eszköz, mindkét gyerekemnél.:-o
Köszönöm, hogy örülsz nekem.:-O
Szép hétvégét kívánok:-O
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-10-25 21:27

Szia Éva!
Végre itt vagy újra. Ez is a tőled megszokott módon egy nagyon tartalmas recept. Köszi. Piroska

1486
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 6 gerezd
zöldborsó 35 dkg
1 kk
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
padlizsán 3 kis db
csiperkegomba 14 közepes db
bors 0 ízlés szerint
édes fehérbor 2 dl
kakukkfű 1 csokor
zsálya 4 db
rozmaring 3 szál
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
krémsajt 250 g
habtejszín 250 ml
tészta 750 g
víz 2.5 l
2 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 teáskanál
padlizsán 5 g
sárga kaliforniai paprika 5 dkg
piros kaliforniai paprika 5 dkg