r
Nosalty Logó

Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Az ördög szakácsnője
Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1257 micro
  • β-karotin
    3288 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5774 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1758.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2407 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    7544 micro
  • β-karotin
    19729 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    11860 micro
Összesen 2522 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
  2. Pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább).
  3. A répát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk, hozzákeverjük a borsóhoz, kukoricához.
  4. Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket úgy, hogy ropogósak, ressek maradjanak. (Kb. 5-8 perc.)
  5. Ha a hús megpuhult, hozzákeverjük a joghurtot és 1 púpos evőkanál lisztet.
  6. Elkeverjük, majd hozzáöntjük a zöldségeket, kb. 1 dl vízzel együtt (abból, amiben főttek a zöldségek).
  7. Most adjuk hozzá a fűszereket. Kb. 2 lapos ek. curry, 1 ek. rozmaring, 2 ek. oregano.
  8. Még egyszer összerottyantjuk az egészet, és a legvégén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lesz tőle, lehet még egy pici lisztet bele tenni.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9723
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 06.

Ajánló

Tálalhatjuk sült krumplival, rizzsel vagy tésztával (ahogy én is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-joghurtos csirke zöldségraguval
Az ördög szakácsnője 36 recept

Kedvenceim a zöldséges-szószos, csirkemellből készült ételek. Ez csak egy újabb variáció, ami különösen jól sikerült. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek