Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell falatok padlizsánnal

Csirkemell falatok padlizsánnal
Csirkemell falatok padlizsánnal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán (tojásgyümölcs) Kelet-Indiából származik, és Európában az olasz és görög konyhában jelent meg először. A padlizsánnak magas a C-vitamin tartalma, valamint gazdag karotinban és ásványi sókban. Készíthető belőle többek között pástétom, de kirántva is ízletes, sőt akár meg is tölthetjük vagy süthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverjük, és a húshoz adjuk, összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  2. A sárgarépát, lila hagymát és padlizsánt tetszőleges alakra felaprítjuk, és a maradék olajon nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabályt kövessünk, a szilárdabb és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lilahagymát, és pár perc múlva a padlizsánt. Amikor már minden kellőképpen megpuhult, kiöntjük egy edénybe, és félretesszük.
  4. Ezután a serpenyőben megpirítjuk a húst, ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olajbogyót, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek. vízzel elkevert szószt, megforraljuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 870
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános csirkemell, csirkemell filé padlizsánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

303
csirkemell filé 2 db
csirke fűszersó 2 ek
olívaolaj 4 ek
lila hagyma 2 közepes db
padlizsán 1 db
sárgarépa 1 közepes db
olajbogyó 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
szójaszósz 3 ek
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
almaecet 1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
víz 3 evőkanál