r
Nosalty Logó

Csirkés óriáskagyló fahéjas tejföllel

Alexandra
Csirkés óriáskagyló fahéjas tejföllel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

817
Kalória
85.9g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
386.6g
Víz
264.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 817 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 3269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fahéjas kagylóhoz

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 817 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    3551 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1546.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 3269 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A fahéjas kagylóhoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A csírkehúst megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk.
  3. Olajon megfuttatjuk a hagymát, mikor már üveges, akkor rátesszük a zöldségeket, és tovább pároljuk.
  4. Mikor már félig megpárolódott a zöldség, rátesszük a kockákra vágott csírkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségekkel.
  5. Ha puha a hús és a zöldség, 2 ek tejfölt, 2 kk fűszerpaprikát és 1 kk fahéjat keverünk bele. Összeforraljuk.
  6. A tésztát eközben sós lobogó vízben roppanósra főzzük, majd langyos vízbe áttesszük, és végül ruhán lecsepegtetjük.
  7. A tésztákat megtöltjük a húsos töltelékkel, tányérra rendezzük. Tetejére pici tejfölt teszünk, amit megszórunk egy pici fahéjjal!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyik nap kinyitom a hűtőt, és látom, hogy van husi, meg sok zöldség. Gondoltam megpróbálkozom valami újjal. Ezt csináltam belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek