Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makaróni koszorú

Makaróni koszorú
Makaróni koszorú
125 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változatosság tésztára.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A paradicsompürét összekeverjük a tojásokkal, a tejszínnel meg a reszelt  sajt felével.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a nagyon finomra felaprított póréhagymát és zöldfűszereket.
  4. A sárgarépát meghámozzuk és  apró kockára vágjuk (kb. gyufafej nagyságúra). Kevés vajon megfuttatjuk, és az előzőekhez keverjük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk.
  6. Egy koszorú formát kivajazunk. A tészta harmadát belerakjuk. Ráteszünk 1 réteg sonkát, rászórjuk az olajbogyót és a gomba felét  Meglocsoljuk a szósszal (kb. 1/3 részével).
  7. Erre ismét tésztát rakunk, következik a sonka maradéka valamint  a gomba másik fele. Meglocsoljuk szósszal (1/3).
  8. Tésztával betakarjuk, meglocsoljuk a maradék szósszal. Reszelt sajttal befedjük.
  9. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 548
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Koszorú formában sült makaróni, sült makaróni

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

651
makaróni 50 dkg
paradicsomszósz 3 dl
tojás 4 db
főzőtejszín 1 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
póréhagyma 0.5 közepes db
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 5 levél
gombakonzerv 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
olajbogyó 10 db
füstölt-főtt tarja 20 dkg
vaj 5 dkg