r
Nosalty Logó

Húsos kocka Tavikavicstól

Tavikavics
Húsos kocka Tavikavicstól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1148
Kalória
54g
Fehérje
102.7g
Szénhidrát
56.7g
Zsír
236.5g
Víz
300.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2832 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    945.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1315 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 4590 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, és készre főzzük. Kb. 10 percig pihentessük, hogy kicsit meghűljön.
  2. Kifőzzük a tésztát, ami lehet összetördelt csuszatészta vagy fodros nagy kocka.
  3. Amíg a tészta fő, a tojások sárgáit kikeverjük 3 dkg vajjal, beletesszük a tejfölt, majd hozzáöntjük a kész darált húst. Hozzákeverjük a tésztát, a felvert tojások fehérjét, ha kell, még ízesítjük sóval, borssal.
  4. Jénait vagy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a kész masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel kb. 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már finom ropogósra sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept igen régi, a 90-es évek elején megjelent Népszabadság Magazin receptmellékletéből való, egy kis átdolgozással. Ott sült húst használt a receptíró, de én mindig darált hússal készítem.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...