r
Nosalty Logó

Nápolyi rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nápolyi rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 1129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 4513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Összesen 147 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    237.4 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    3033 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    2654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    13127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 4513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    355 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Elkészítés

A rakott tésztához

  1. A répát, hagymát, zellert, gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel nem teljesen pépesre daráljuk. Az olívaolajon egy serpenyőben sózva, borsozva, 10-15 perc alatt, fedővel letakarva puhára pároljuk.
  2. A zöldséghez keverjük a darált húst és addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Rászórjuk az oregánót. Hozzáöntjük a bort és amikor az alkohol már elillant, belekeverjük a paradicsomot, amit fakanállal összenyomkodunk kisebb darabokra (vagy eleve daraboltat veszünk, bár azon rajta van a héja). 15 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A tésztát közben félkeményre főzzük enyhén sós vízben.
  4. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, de csak annyira, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, de ne barnuljon meg. A tejjel apránként feleresztjük, közben minden fázisnál keverjük csomómentesre. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és a sajt felét. Amint besűrűsödött, kész is.
  5. A tésztát keverjük össze a besamellel és a felét öntsük egy sütőtálba, vagy tepsibe. Egyenletesen osszuk szét a tetején a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és mehet a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17044
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Ajánló

Száraz vörösbort ajánlok hozzá, amit a raguba is tettünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem pontosan, honnan a recept, mindenesetre családom egyik kedvence. Olyannyira, hogy még Édesapám is szereti, aki egyébként nem rajong a tésztákért, főleg nem a spagettiért!

Hozzávalók

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?