Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves Odzsi konyhájából

Húsleves Odzsi konyhájából
Húsleves Odzsi konyhájából
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon szeretett rokonomnak ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót megtisztítunk, megmosunk, felaprítunk.
  2. Egy nagyobb fazékba helyezzük a husikat, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Mikor felfőtt, lehabozzuk. Tegyük bele az összes fűszert. Takarékon főzzük kb. 40 percet, épp hogy gyöngyözzön, fedő csak félig legyen rajta. Sót ekkor tegyünk bele, de inkább többször sózzuk.
  4. Ha már kezd puhulni a hús (2,5-3 óra) a hosszában 4-be vágott zöldségeket is beletesszük a levesbe. A krumplit egészben hagyjuk. Ha kevés a víz, pótoljuk meleg vízzel, és ha felfőtt, ismét kóstoljuk meg a sósságát. 30-40 perc múlva egy répán végzett puhasági teszt után elkészült a levesünk.
  5. Levesszük a tűzről, és 1 dl hideg vizet öntünk rá. Hagyjuk állni 20 percet.
  6. Szűrjük le a levest. Enyhén sós vízben főzzük ki a levesbetétet, szűrjük és öblítsük le.
  • elkészítettem: 160 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karajcsontos húsleves, libaaprólékos húsleves, húsleves pulykanyakkal és libaaprólékkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
karajcsont 50 dkg
pulykanyak 1 db
zúza 15 dkg
libaaprólék 50 dkg
0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
zeller 1 kis db
gomba 2 kis db
káposzta 1 kis db
kelkáposzta 1 kis db
majoranna 2 csipet
gyömbérpor 1 csipet
lestyán 2 csipet
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 1 db
víz 3 l