r
Nosalty Logó

Húsleves oldalasból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsleves oldalasból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 433 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2163 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    758 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2128 micro
  • β-karotin
    5597 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 433 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5897.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    3738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3789.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2775 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10640 micro
  • β-karotin
    27984 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    3725 micro
Összesen 2163 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast felvagdaljuk, a megtisztított répát és karalábét felkarikázzuk, illetve felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk.
  2. Mindent beleteszünk egy fazékba, felengedjük vízzel úgy, hogy jól ellepje a dolgokat és feltesszük főzni.
  3. A petrezselyem zöldjét apróra aprítjuk és azt is beletehetjük. Valaki akor teszi bele, mielőtt már éppen hogy kész van a leves, én most ne vártam a végéig. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük tovább.
  4. Fűszerezzük és készre főzzük. Kb 1,5 óra alatt fő meg.
  5. Én a tésztát most nem külön főztem ki, hanem mielőtt kész lett a leves belettem a tésztát, és úgy főztem meg benne.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 12317
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült oldalast készítettem és gondoltam, mivel úgyis meg kell főzni készítek belőle levest.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogyha az oldalast megf?zzük , nem f? ki az íze ?(persze levesnek tuti finom lesz) Úgy értem ha utána még sütni szeretnénk? Én néha készítek szárnyasból levest és utána a husit megsütöm, de az már nem "olyan ". Köszönöm.

Törölt felhasználó

Kedves anyanéna! Azt nem mondhatom, hogy az íze ugyan olyan marad mint "nyersen", de hidd el nekem így is nagyon finom lesz majd sült oldalasnak. Én azért szoktam megf?zni levesnek, mert így a hús biztos hogy puha lesz majd na és persze van bel?le leves is. Már próbáltam úgy is megsütni az oldalast, hogy el?tte nem f?ztem meg levesnek, de nekem úgy rágós maradt az oldalas. Nem tudom lehet én nem tudom úgy megcsinálni, de nekem ez bevált.

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ.:) Én ha oldalast sütök, f?szerezem , teszek alá egy kis zsíradékot és egy fél (vagy 1, a hús mennyiségét?l is függ) pohár vizet. Lefedem alufóliával és sütöm takarékon. Kés?bb, úgy egy óra múlva leveszem a fóliát és pirosra sütöm. A levesedet biztosan kipróbálom majd, már el is mentettem. Köszi

Törölt felhasználó

Igazán nincs mit. Én meg köszönöm az ötletet biztosan jó, de arra van valamilyen ötleted, hogy serpeny?ben, hogyan csináljam ezt meg mert úgy szoktam sütni nem pedig a süt?ben. Szoktam alá tenni vizet is mégis rágós maradt.

Törölt felhasználó

Serpeny?ben ugyanúgy, zsíradék alá, víz alá és lefedni. Sikerülni fog. Sok sikert!! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ majd valószín? ki fogom próbálni. Üdv erikamama!

Törölt felhasználó

Bocsánat, hogy bele kotyogok:) Szerintem kif? a húsi íze a levesben. Erikamama én úgy darabolom fel az oldalast, h 2 csont marad benne. Utána éppen mihez van kedvem megszórom pl. sóval, borssal, megkenem mustárral. Kicsi zsír a tepsi aljára, pici víz (nem szeretem az olajban sült húsokat) és lefedem alufóliával. Normál h?fokon megsütöm, aztán mikor megpuhult (villával ellenörz?m) leveszem a fóliát és picit pirosra sütöm. Nekem mindig puha, sosem marad rágós. Próbáld ki:)

Törölt felhasználó

Kedves Enda! Nem történt semmi örülök, hogy vannak ilyen emberek akik veszik a fáradtságot és ha csak " ilyen kis dolgokban is " , de segítenek. egyébként ugyan ez az eljárás érvényes a serpeny?ben készült oldalasra is? Vagy ott több vizet tegyek alá és fed?t tegyek rá? Üdv erikamama!

Törölt felhasználó

Kedves Erikamama, nagyon ritkán sütök serpeny?ben, mert a tepsi kényelmesebb, nem kell figyelgetnem:) Ha mégis abban sütök húsit /teflonserpeny? vagy lábas)) akkor b?ségesen teszek alá zsírt és egy kevés vizet. Bef?szerezem és úgy teszem bele a húst. Természetesen fed?vel. Nagy lángra teszem addig míg a hús hirtelen kifehéredik, utána takarékon puhulásig. Aztán fed? le, picit nagyobb lángra teszem, vizet elpárologtatom és megpirítom a húst. Remélem tudtam segíteni:) Sok sikert Neked:) szió jaaaaaa és a sütés-f?zés szerintem nem "kis dolog" 1 finom kaja amit a családom jóíz?en elfogyaszt majd bezsebelem a dicséreteket megmelengeti az ember lelkét akkor is ha 1000 éve f?z?k már:)

Törölt felhasználó

Kedves Enda! Köszönöm a válaszod. Biztosan így is nagyon finom lehet, de én nem sok zsírt használok inkább olajjal szoktam készíteni az ételeket és abból is keveset használok. Egyébként szerintem a zsírral készült ételek valamivel finomabbak, de csak akkor ha az ember tud szerezni finom házi zsírt. Mert amit a boltokban árulnak " dobozos zsírt " szerintem egyáltalán nem olyan az íze mint amit otthon készít az ember egy jó disznótoros alkalmával. Még régebben ez nálunk megoldható volt,de ma már sajnos nem. Úgyhogy ezért készítem olajjal az ételeket. Azért még egyszer köszike a válaszod -)) További szép napot kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek