Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves oldalasból

Húsleves oldalasból
Húsleves oldalasból
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült oldalast készítettem és gondoltam, mivel úgyis meg kell főzni készítek belőle levest.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast felvagdaljuk, a megtisztított répát és karalábét felkarikázzuk, illetve felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk. 
  2. Mindent beleteszünk egy fazékba, felengedjük vízzel úgy, hogy jól ellepje a dolgokat és feltesszük főzni.
  3. A petrezselyem zöldjét apróra aprítjuk és azt is beletehetjük. Valaki akor teszi bele, mielőtt már éppen hogy kész van a leves, én most ne vártam a végéig. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük tovább.
  4. Fűszerezzük és készre főzzük. Kb 1,5 óra alatt fő meg.
  5. Én a tésztát most nem külön főztem ki, hanem mielőtt kész lett a leves belettem a tésztát, és úgy főztem meg benne.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, húsleves sertésoldalasból, húsleves csigatésztával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Enda
Enda Mon, 2012-08-06 17:59

Bocsánat, hogy bele kotyogok:) Szerintem kifő a húsi íze a levesben. Erikamama én úgy darabolom fel az oldalast, h 2 csont marad benne. Utána éppen mihez van kedvem megszórom pl. sóval, borssal, megkenem mustárral. Kicsi zsír a tepsi aljára, pici víz (nem szeretem az olajban sült húsokat) és lefedem alufóliával. Normál hőfokon megsütöm, aztán mikor megpuhult (villával ellenörzőm) leveszem a fóliát és picit pirosra sütöm. Nekem mindig puha, sosem marad rágós. Próbáld ki:)

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-08-06 22:30

Kedves Enda!
Nem történt semmi örülök, hogy vannak ilyen emberek akik veszik a fáradtságot és ha csak " ilyen kis dolgokban is " , de segítenek. egyébként ugyan ez az eljárás érvényes a serpenyőben készült oldalasra is? Vagy ott több vizet tegyek alá és fedőt tegyek rá?
Üdv erikamama!

Enda
Enda Mon, 2012-08-06 22:45

Kedves Erikamama,
nagyon ritkán sütök serpenyőben, mert a tepsi kényelmesebb, nem kell figyelgetnem:) Ha mégis abban sütök húsit /teflonserpenyő vagy lábas)) akkor bőségesen teszek alá zsírt és egy kevés vizet. Befűszerezem és úgy teszem bele a húst. Természetesen fedővel. Nagy lángra teszem addig míg a hús hirtelen kifehéredik, utána takarékon puhulásig. Aztán fedő le, picit nagyobb lángra teszem, vizet elpárologtatom és megpirítom a húst. Remélem tudtam segíteni:) Sok sikert Neked:) szió
jaaaaaa és a sütés-főzés szerintem nem "kis dolog" 1 finom kaja amit a családom jóízűen elfogyaszt majd bezsebelem a dicséreteket megmelengeti az ember lelkét akkor is ha 1000 éve főzők már:)

erikamama
erikamama / erikamama Tue, 2012-08-07 11:39

Kedves Enda! Köszönöm a válaszod. Biztosan így is nagyon finom lehet, de én nem sok zsírt használok inkább olajjal szoktam készíteni az ételeket és abból is keveset használok. Egyébként szerintem a zsírral készült ételek valamivel finomabbak, de csak akkor ha az ember tud szerezni finom házi zsírt. Mert amit a boltokban árulnak " dobozos zsírt " szerintem egyáltalán nem olyan az íze mint amit otthon készít az ember egy jó disznótoros alkalmával. Még régebben ez nálunk megoldható volt,de ma már sajnos nem. Úgyhogy ezért készítem olajjal az ételeket.
Azért még egyszer köszike a válaszod -))
További szép napot kívánok!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Mon, 2012-08-06 16:14

Szeretném megkérdezni, hogyha az oldalast megfőzzük , nem fő ki az íze ?(persze levesnek tuti finom lesz) Úgy értem ha utána még sütni szeretnénk?
Én néha készítek szárnyasból levest és utána a husit megsütöm, de az már nem "olyan ".
Köszönöm.

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-08-06 17:39

Kedves anyanéna!

Azt nem mondhatom, hogy az íze ugyan olyan marad mint "nyersen", de hidd el nekem így is nagyon finom lesz majd sült oldalasnak. Én azért szoktam megfőzni levesnek, mert így a hús biztos hogy puha lesz majd na és persze van belőle leves is. Már próbáltam úgy is megsütni az oldalast, hogy előtte nem főztem meg levesnek, de nekem úgy rágós maradt az oldalas. Nem tudom lehet én nem tudom úgy megcsinálni, de nekem ez bevált.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Mon, 2012-08-06 21:08

Köszönöm a választ.:)
Én ha oldalast sütök, fűszerezem , teszek alá egy kis zsíradékot és egy fél (vagy 1, a hús mennyiségétől is függ) pohár vizet.
Lefedem alufóliával és sütöm takarékon.
Később, úgy egy óra múlva leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
A levesedet biztosan kipróbálom majd, már el is mentettem.
Köszi

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-08-06 22:21

Igazán nincs mit. Én meg köszönöm az ötletet biztosan jó, de arra van valamilyen ötleted, hogy serpenyőben, hogyan csináljam ezt meg mert úgy szoktam sütni nem pedig a sütőben. Szoktam alá tenni vizet is mégis rágós maradt.

433
sertésoldalas 0.5 kg
sárgarépa 2 nagy db
karalábé 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
leveskocka 2 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
tv paprika 1 db
csigatészta 25 dkg
víz 3 l