Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsahúsleves pozsonyikiflitől

Kacsahúsleves pozsonyikiflitől
Kacsahúsleves pozsonyikiflitől
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle jól kinéző kacsa-alkatrészek voltak a hentesnél, így ezúttal egy tisztán kacsából készült leves receptjét szeretném bemutatni. 1 farhátat (45 dkg), 2 szárnytőt (55 dkg) és 2 nyakat (40 dkg) sikerült beszereznem, ezeket belsőségekkel, szárnnyal, esetleg combbal lehetne kiegészíteni. Így is bőven jött le színhús a csontos részekről, különösen a szárnytőről. A kacsa is viszonylag hamar, ~1,5 óra alatt omlósan puhára fő, nem bonyolult dolgozni vele, a végeredmény pedig igazán finom!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Többféle vidéken is láttam, hogy a családi asztaloknál általában először a hús nélkül költik el a zöldséges-tésztás, lédús forró levest, majd ezt követően külön tálalják a csontos húsokat, amit önmagában, mintegy köztes fogásként fogyasztanak el. Ezen túlmenően számos más szokás, megszokás létezik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat alaposan megmossuk, eltávolítjuk a csontszilánkokat, tollat, szőrt, és a testháj nagy részét is, mert - függetlenül az alapanyagoktól – most egy kevésbé zsíros levest szeretnénk főzni.
  2. A húsokat hideg vízben, alacsony lángon 2 ek sóval feltesszük főni, szép lassan érünk el a forrásig. Ha már gyöngyözni kezd, lejjebb kapcsolhatjuk úgy, hogy innentől a végéig megtartsuk ezt a éppenhogycsak' forrását. A húst 1 órán át így főzzük, közben 2-3 alkalommal egy szita vagy szűrő segítségével leszedjük a tetején keletkező zavaros habot: lehabozzuk.
  3. Ha a húsok megpuhultak, hozzáadhatjuk az összes többi hozzávalót: az ízlés szerint aprózott zöldségekkel és a fűszerekkel úgymond bezöldségeljük a levest. 1-2 ek sót adunk hozzá. Lefedjük, hamarosan újra gyöngyözni kezd, ezután 20-30 perc alatt a zöldségek puhára és készre főnek, ekkor a levesünk elkészült.
  4. Válasszuk szét a húsokat és a zöldségeket. Ízlés szerint leszedegethetjük a színhúst a csontokról, vagy rajta hagyva is tálalhatjuk. A leveslét átszűrjük. 2 dl leveslében és 2 dl vízben valamilyen levesbe való tésztát főzünk: csigatészta, eperlevél, cérnametélt, betűtészta, stb, vagy daragaluskát, májgombócot is készíthetünk hozzá.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves kacsából, kacsaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

631
kacsaaprólék 1.5 kg
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
zeller 0.5 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
sárgarépa 50 dkg
fehérrépa 15 dkg
négyszínű bors 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
4 ek
víz 2.5 l