r
Nosalty Logó

Hagyományos húsleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Hagyományos húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    3765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8551.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2990.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A zellert és a karalábét megpucoljuk.
  3. A hagymát megmossuk (nem pucoljuk meg, mert héja adja a szép színt a húslevesnek).
  4. A karajcsontot átmossuk és a zöldségekkel együtt egy fazékba tesszük.
  5. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és közepes lángon feltesszük főni.
  6. Amikor már hab keletkezett a tetején, akkor a gázt letekerjük takarékra, és leszedjük róla a habot.
  7. Beletesszük a sót és az egész fekete borsot. Továbbra is takarék lángon főzzük, hogy ne lobogjon és ne legyen zavaros.
  8. 2 óra múlva, amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor a csigatésztát forrásban lévő vízbe feltesszük főni egy leveskockával.
  9. Amikor a leves megfőtt, akkor levesszük a tűzről, és leszűrjük a levét egy leveses tálba. Kiszedjük egy külön tányérra a zöldségeket és a húst, a vöröshagymát és az egész fekete borsokat pedig kidobjuk.
  10. A levest a zöldségekkel, a hússal és a csigatésztával együtt tálaljuk. A végeredmény garantált siker lesz. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 13580
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

A húslevest készíthetjük csirkéből és karajcsontból is. Én azért szeretem jobban a karajcsontból készítettet, mert az nem annyira zsíros. Így is nagyon finom, a sok zöldség és a hús az ízéért, a hagyma pedig a színéért felelős. Tökéletes leves a hétvégi menühöz, de megfázáskor is bátran kanalazhatjuk, mert ennél jobb orvosság nincs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek