Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos húsleves

Hagyományos húsleves
Hagyományos húsleves
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húslevest készíthetjük csirkéből és karajcsontból is. Én azért szeretem jobban a karajcsontból készítettet, mert az nem annyira zsíros. Így is nagyon finom, a sok zöldség és a hús az ízéért, a hagyma pedig a színéért felelős. Tökéletes leves a hétvégi menühöz, de megfázáskor is bátran kanalazhatjuk, mert ennél jobb orvosság nincs.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A zellert és a karalábét megpucoljuk.
  3. A hagymát megmossuk (nem pucoljuk meg, mert héja adja a szép színt a húslevesnek).
  4. A karajcsontot átmossuk és a zöldségekkel együtt egy fazékba tesszük.
  5. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és közepes lángon feltesszük főni.
  6. Amikor már hab keletkezett a tetején, akkor a gázt letekerjük takarékra, és leszedjük róla a habot.
  7. Beletesszük a sót és az egész fekete borsot. Továbbra is takarék lángon főzzük, hogy ne lobogjon és ne legyen zavaros.
  8. 2 óra múlva, amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor a csigatésztát forrásban lévő vízbe feltesszük főni egy leveskockával.
  9. Amikor a leves megfőtt, akkor levesszük a tűzről, és leszűrjük a levét egy leveses tálba. Kiszedjük egy külön tányérra a zöldségeket és a húst, a vöröshagymát és az egész fekete borsokat pedig kidobjuk.
  10. A levest a zöldségekkel, a hússal és a csigatésztával együtt tálaljuk. A végeredmény garantált siker lesz. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 2 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csontleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

151
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 nagy db
zeller 1 kis db
karalábé 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
karajcsont 50 dkg
víz 2 l
1 ek
fekete bors 2 teáskanál
csigatészta 25 dkg
leveskocka 1 db