r
Nosalty Logó

Hagyományos húsleves

toroltfelhasznalo-412734
Hagyományos húsleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

151
Kalória
4.6g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
0.9g
Zsír
299g
Víz
-
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    3765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 151 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8551.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2990.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3794 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 1501 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A zellert és a karalábét megpucoljuk.
  3. A hagymát megmossuk (nem pucoljuk meg, mert héja adja a szép színt a húslevesnek).
  4. A karajcsontot átmossuk és a zöldségekkel együtt egy fazékba tesszük.
  5. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és közepes lángon feltesszük főni.
  6. Amikor már hab keletkezett a tetején, akkor a gázt letekerjük takarékra, és leszedjük róla a habot.
  7. Beletesszük a sót és az egész fekete borsot. Továbbra is takarék lángon főzzük, hogy ne lobogjon és ne legyen zavaros.
  8. 2 óra múlva, amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor a csigatésztát forrásban lévő vízbe feltesszük főni egy leveskockával.
  9. Amikor a leves megfőtt, akkor levesszük a tűzről, és leszűrjük a levét egy leveses tálba. Kiszedjük egy külön tányérra a zöldségeket és a húst, a vöröshagymát és az egész fekete borsokat pedig kidobjuk.
  10. A levest a zöldségekkel, a hússal és a csigatésztával együtt tálaljuk. A végeredmény garantált siker lesz. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

A húslevest készíthetjük csirkéből és karajcsontból is. Én azért szeretem jobban a karajcsontból készítettet, mert az nem annyira zsíros. Így is nagyon finom, a sok zöldség és a hús az ízéért, a hagyma pedig a színéért felelős. Tökéletes leves a hétvégi menühöz, de megfázáskor is bátran kanalazhatjuk, mert ennél jobb orvosság nincs.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek