r
Nosalty Logó

Pulykamellfilés karalábéleves galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pulykamellfilés karalábéleves galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 694 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9045 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 694 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2328.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18089 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 1385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Megpucoljuk a répát, burgonyát, hagymát, karalábét, majd jó alaposan megmossuk, és kockákra vagdaljuk. Ezután a pulykamellfilé szeleteket is megmossuk, és szintén felszeleteljük kb. kicsivel nagyobb darabokra, mint a zöldségeket.
  2. Az adott mennyiségű margarint felolvasztjuk, és a zöldségeket, husikat hozzáadjuk, és egy pár percig elkezdjük így párolni, kevergetni.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, ételízesítőt, sót, bazsalikomot és fekete borsot, ami lehet akár őrölt vagy egész is.
  4. Ha mindez megvan, felöntjük 1.5 liter vízzel, és fedőt teszünk rá. (Személy szerint én 2.5 órán át főztem.) Majd egy tojásból és egy kevés lisztből galuskát szaggattunk bele.
  5. Mikor a galuska is megfőtt levesünkben, tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 589
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy unalmas estén ezt sikerült másnapi ebédre összehoznom. Remélem, sokan lesznek olyanok, akik kipróbálják ugyanilyen recept alapján, és ugyanazt a sikert arathatják le vele, mint én.  Jó étvágyat kívánok hozzá és jó főzőcskézést!:)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!