r
Nosalty Logó

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival

Hobbychef
Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

696
Kalória
40.6g
Fehérje
44.2g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
466.4g
Víz
450.4g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7470 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 696 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    901 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    15259 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    178 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1073 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14941 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    3069 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 1396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük.
  2. A salátaleveleket kézzel összetépkedjük, egy tálkába rakjuk, vágunk rá fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az ecettel és az olajokkal, összekeverjük. Kanalazunk rá tejfölt, törünk rá tepertőt, díszítjük kaporral. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a májat csíkokra vágjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot daraboljuk, a gombát szeleteljük.
  4. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, fehéredésig sütjük, megszórjuk borssal, paprikával és majorannával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon pároljuk. A végén teszünk rá még néhány gombaszeletet.
  5. Tálalunk, a tányérra teszünk a gombás májból, mellé a krumpliból, vágunk rá petrezselymet, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Szeretem a májat, legyen az sertés, csirke, stb., vagy hal, pl. tőkehalmáj. Gyakran kerül az asztalomra. Most marhamájat készítettem gombásan.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek