Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított máj ahogy Tavaszirét készíti

Pirított máj ahogy Tavaszirét készíti
Pirított máj ahogy Tavaszirét készíti
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a fűszeres ételeket. Szeretek kísérletezni az ízekkel, ezt az ételt is így hoztam létre, még egy kicsit ebből, na még egy kicsit abból, és elkészült. Számomra mennyei, pont ahogy szeretem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sós vízben főtt hasábburgonya illik hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk és kettévágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk. Olajon üvegesedésig pirítjuk a cukorral.
  2. Ha már jól megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk, beledaraboljuk a paradicsomot, paprikát, kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük főni.
  3. Amíg a hagyma sül, a megmosott májat hosszú csíkokra vágjuk, majd a lecsós alaphoz keverjük, és beletesszük a fűszereket a majoránna, fokhagyma, chili és szegfűbors kivételével, amelyeket csak a főzés utolsó szakaszában teszünk az ételbe.
  4. Alacsony hőfokon jó szaftosra főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 29 333
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavaszirét

Mióta szakács: 2012.04.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

resztelt máj, hagymás lecsós máj, pirított csirkemáj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

456
sertésmáj 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
chili 1 db
cukor 3 dkg
1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szegfűbors 2 g
babérlevél 2 db
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 0 ízlés szerint