r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával

Németi Olga
Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

494
Kalória
39.6g
Fehérje
51g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
1487.5g
Víz
577.9g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 27 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5491 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    4462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3135 micro
  • Kolin:
    1116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16473 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot, paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk.)
  2. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; az elkészült pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve.
  3. A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk, ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges, akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
  4. A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel, és felfőzzük.
  5. A megfőtt burgonyát leszűrjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a sajtszósszal, 200 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20

Ebédre csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...