r
Nosalty Logó

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával

Németi Olga
Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

494
Kalória
39.6g
Fehérje
51g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
1487.5g
Víz
577.9g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

Összesen 27 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5491 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4441.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    4462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3135 micro
  • Kolin:
    1116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16473 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 1484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot, paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk.)
  2. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; az elkészült pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve.
  3. A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk, ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges, akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
  4. A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel, és felfőzzük.
  5. A megfőtt burgonyát leszűrjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a sajtszósszal, 200 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20

Ebédre csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek