Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros resztelt sertésmáj sült batátával, lilakáposztával

Vörösboros resztelt sertésmáj sült batátával, lilakáposztával
Vörösboros resztelt sertésmáj sült batátával, lilakáposztával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A resztelt máj a magyar konyha egyik kedvenc étele.  Általában sós vagy sült krumplival tálalják. Én most batátát készítettem hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A batátát felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, s kevés zsíron megsütjük.
  2. A lila káposztát legyaluljuk. Kevés zsíron a köménymagot megpirítjuk, szórunk rá cukrot. Karamellizálás után rárakjuk a káposztát, öntünk rá ecetet, sózzuk, borsozzuk s fedő alatt megdinszteljük.
  3. A hagymákat apróra, a chilit karikára, a májat csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, rátesszük a májat, néhány percig fehéredésig sütjük, fűszerezzük (a só kivételével), ráöntjük a vörösbort. Időnként megkavarjuk, s 20-25 percig főzzük.
  4. Tálalunk, a tányérra teszünk a májból, mellé a batátából és a lila káposztából, sózzuk, s szórunk még rá pirospaprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 864
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított máj, sült máj édesburgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

589
sertésmáj 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
sertészsír 2 ek
édesburgonya 1 db
vöröskáposzta 1 kis fej
köménymag 1 kávéskanál
cukor 1 ek
ecet 1 teáskanál