Marhamáj

Marhamáj

Leírás

A marhahús a legkedveltebb, illetve leggyakrabban fogyasztott vörös hús, vasban rendkívül gazdag és sok fehérjét is tartalmaz. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ugyanakkor a marha mája az olcsó, kevésbé gyakran vásárolt alapanyagok között van, mivel jellegzetesen erős illata és íze van, amit úgy tompíthatunk, hogy felhasználás előtt néhány órára tejbe áztatjuk. A marha májából készül májkrém, májpástétom is. A marha máját piríthatjuk, illetve megsüthetjük egyben, hagymával, szalonnával, süthetjük kirántva, de készülhet belőle pörkölt, májgombóc leves, vagy akár fasírt is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

15 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek