Tepertő

Tradicionális magyar „csemege”. Az aprított szalonnának, hájnak a zsír olvasztása során összezsugorodott maradványa, összesült zsírdarab. Nagyon magas a kalóriatartalma, nagyon egészségtelen, de nagyon finom. Fogyasztható önmagában (fehér kenyérrel, lilahagymával), pástétomként vagy pogácsába, tésztákba sütve. A talán népszerűbb sertéstepertő mellett, vásárolhatunk szárnyas tepertőt is (pl. libatepertő).
Bármikor.
Hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
16 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
16 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Amíg lehet, együk a káposztát: most éppen leves formájában, amit ropogósra sült csirke követ különleges páccal, majd egy igazán tavaszias tortával végezhetjük be az étkezést.
NosaltyA hétre csupa szép és csupa finom desszertet hoztunk nektek, egyenesen Franciaországból! Lássuk, ti hányat ismertek fel közülük!
NosaltyHa nem figyelünk oda a karbantartás során a kertészkedéshez használt eszközök helyes megtisztítására, azzal nemcsak a metszőollóknak, lapátoknak és társaiknak tehetünk rosszat, de a növényeinknek is.
Szabó AnnaMindig van egy újabb technika, ami nagyobb, érettebb, szebb termést ígér. Ilyen ez az ültetési módszer, amivel nagyobb termésre számíthatunk a paradicsom esetében.
Ezekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
A bodza közkedvelt májusi növény, hiszen sokféleképpen felhasználható virágából készülhet szörp, tea, és akár palacsinta is. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a növény egy része, nyersen fogyasztva nem éppen tesz jót az egészségünknek, pláne nagy mennyiségben.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.