Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rizs gránátalmával

Fűszeres rizs gránátalmával
Fűszeres rizs gránátalmával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre, nekünk ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát megmossuk, leszűrjük, majd a sherryben kb. 20 percig áztatjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a rizst és a fűszereket, és további 1-2 percig dinszteljük.  
  3. Felöntjük a vízzel, hozzákeverjük a mazsolát és csipet sót. Felfőzzük, és lassú tűzőn lefedve kb. 15-20 percig főzzük.
  4. A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A gránátalmát kettévágjuk, egy edény fölött a magokat kiveregetjük.
  5. A mentát megmossuk, a leveleket letépkedjük.
  6. A megfőtt rizst villával fellazítjuk, hozzákeverjük a fenyőmagot, sóval, borssal ízesítjük.
  7. A gránátalmával megszórva, és a mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 036
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás rizs, mentás-fenyőmagos rizs, fűszeres rizs, gránátalmás rizs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
mazsola 50 g
sherry 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
jázmin rizs 250 g
csillagánizs 2 db
zöld kardamom 3 db
fahéjrúd 1 db
kurkuma 1 teáskanál
víz 500 ml
0 ízlés szerint
fenyőmag 3 ek
gránátalma 1 db
bors 0 ízlés szerint
menta 2 szál