Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb rizs mikróban

A legegyszerűbb rizs mikróban
A legegyszerűbb rizs mikróban
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Századszori rossz rizsfőzésem után kikísérleteztem ezt a receptet.

A legjobb és a leggyorsabb! Soha nem ragad össze, nem lesz száraz, és nem fő szét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szoktam konzervborsót is hozzárakni, így rizibizi lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lemossuk a rizst, és egy mikrós tálba rakjuk.
  2. 2 bögre vizet  öntünk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk.
  3. A mikrónkat beállitjuk a legnagyobb teljesítményre, és a tálat lefedve, (én egy leveses tányérral szoktam) 15 percre berakjuk. Mindegy, hány perces a rizs!
  4. Miután elkészült, hozzáadjuk az olívaolajat, és összekeverjük.
  5. Soha nem lesz ragadós.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 86 809
elküldve: 14
receptkönyvben: 681
elkészítve: 55/67
Facebookon megjelent: -

szakács

sonja

Mióta szakács: 2011.08.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mikrós rizs, rizs gyorsan

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NPZs57
NPZs57 Fri, 2019-10-25 10:33

Kedves Sonja! A legmagasabb jénai edényt használtam, ami befér a mikróba. Így is kicsit kifutott, ezt - úgy látszik - nem lehet elkerülni. 15 perc nem volt elég, még állt benne valamennyi víz. 20 perc meg talán sok, mert nem lett pergős, picit ragad (de legalább megfőtt). Kérdés, hogy ha 15 perc után állni hagyom a rizst a maradék vízben, meleg helyen, akkor beszívja-e a vizet, vagy nem, és ha be is szívja, nem lesz-e kicsit kemény a közepe. Nos, ez majd a következő főzés során fog kiderülni. Nem adom fel!

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2019-10-25 10:41

Szia :)
sajnálom,hogy nem jött össze,probáld meg 17 perccel,különben beszivja a vizet igen.
Remélem segitettem
Kellemes hétvégét kivánok

picuro71
picuro71 Tue, 2018-07-24 12:23

Kipróbáltam a receptet, még kísérleteznem kell az idővel mert nagyon mázgás lett. De az íze az verhetetlen. Köszönöm.

tikki
tikki Sat, 2017-03-04 12:16

Nekem sajnos 15 perc főzés után még allt a vízben a rizs, most a teteje nélkül visszatettem, remélem jó lesz

Gaben76
Gaben76 Tue, 2016-11-01 12:42

A recept tökéletes, én meg figyelmetlen vagyok. Már sokadszorra csinálom így a rizst mivel egyszerű, gyors és finom viszont most dupláztam meg először az adagot az ugyanakkora üvegtálban. Szóval most már egy frissen takarított mikróm is van... de ez legyen a legnagyobb baj, tényleg jó a mikrós ötlet, köszönöm: Gaben.

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-28 19:04

Szia sonja:
Csak a végén, vagy tálaláskor sózod? Egyébként tényleg a legegyszerűbb, és nem sok gond van vele, de én a készítés előtt megsóztam. Ja és szeretek beletenni egy csipetnyi kurkumát, nagyon szép színe lesz. Örülök, hogy feltetted!
üdv: Ticcsi

dornlilla
dornlilla Wed, 2014-10-08 08:41

Eddig nem volt sikeres a rizs főzés, viszont ez a recept bevált! Köszönöm :)

Turbolya
Turbolya Thu, 2014-08-21 15:52

Kipróbáltam és kár hogy nem hamarabb, finom lett és nagyon egyszerű.Az a kérdésem hogy ha dupla adagot akarok a főzési idő ugyanannyi vagy több.Köszi a receptet.

kingabinga
kingabinga / kingabinga Wed, 2014-08-06 19:04

El sem hiszem, nekem is sikerült, köszönöm!!! :D Bár a mikró nem volt épp szép látvány utána (nekem is kifutott a cucc), de a rizs, na az fini volt! :)

Luca333
Luca333 Thu, 2014-06-19 05:56

pozitívan álltam ehhez a recephez,hogy na végre egy könnyű mikrós rizs,de sajnos azt kellett tapsztalnom,hogy a hagyományos rizsfőzéssel sokkal finomabb (és gyorsabb). ugyanolyan ízesítőt raktam mindkettőbe. vajon mi lehetett a gond a mikróssal? biztos én csináltam rosszul,mert látom,hogy sokaknak bejött ez a recept...

Mcsoki
Mcsoki / Mcsoki Tue, 2014-02-18 12:24

Eddig nagyon nem szerettem rizst főzni.
Most ezzel a recepttel biztos többet lesz ez a köret:)ez szuper és a családnak is bejött.
Nagyon köszi a receptet:)
Üdv:
Szilvia

kolibrii
kolibrii Thu, 2014-02-13 11:19

Az Istenke aldjon meg ezert a receptert :) En mar annyi rizstfozesbe buktam bele, hogy szinte fel is adtam. Megcsinaltam es szuperjo lett. KOSZONOM :)

pillango04
pillango04 Thu, 2014-02-06 19:53

Nekem van egy Tupperware mikrós főzős edényem, amiben korábban már főztem rizst. Nem volt rossz, de elfelejtettem az arányt. Most kipróbáltam ezt, sztem elég jó lett, bár lehet sok volt a 15perc, mert egyáltalán nem pergős, inkább összeállt. Viszont a vége nekem is mind a két esetben mikrótakarítás volt, mert akármilyen mély az edényem "kipuffog" alóla a fehér vizes vmi (mert ez már nem víz).
Lehet majd kipróbálom fedő nélkül. Egyébként szuper. Már csak párom áldása kell rá, mert sajnos ő rizs terén nagyon válogatós. Főzve nagyon istenit tudok csinálni, csak most nem volt kedvem kavargatni meg kóstolgatni :D Köszi a receptet, majd kisérletezek a mikrómhoz.

sonja17
sonja / sonja17 Wed, 2013-12-18 06:20

örülök,hogy bejött a receptem.Kellemes karácsonyi ünnepeket,és nagyon boldog új évet kivánok

Edit F
Edit F Sun, 2013-11-17 14:38

Barna rizzsel is működik! Előtte való nap beáztattam a rizst. Beletettem egy hagyományos ételhordós, mikrózható edénybe, rá fél liter víz, tetejét ráraktam, erre 1 perc múlva hangos pukkanás a mikró felől, levágta a tetejét, így utána fedél nélkül főztem és 20 perc alatt így is szuperül megpuhult.

szentyy01
szentyy01 Sun, 2013-09-22 13:04

Köszi a receptett kivaloan sikerült,söt csinaltam rizibizit melle!

Üdv Laci

Louve
Louve / Louve Wed, 2012-05-02 12:43

nekem is sikerült! tényleg finom és puha lett a rizs, igaz kicsit elsóztam de az nem a recept hibája :D

sutyi83
sutyi83 Wed, 2012-04-11 13:10

Sziasztok, megláttam megcsináltam, szuper lett :) Nekem 25 percig kellett bent hagyni, régebbi, tekerős mikrónk van, 900 a legnagyobb fokozat. Köszi a receptet! :)

vcsilla0927
vcsilla0927 Tue, 2012-04-03 14:44

Köszönöm a receptet! A rizs tökéletes lett! ezentúl mindig így készítem!! :)

sonja17
sonja / sonja17 Tue, 2012-04-03 14:51

Nagyon szivesen,örülük,hogy megkönnyithetem a rizs fözést,ami tényleg elég macerás tud lenni.
Kellemes húsvéti nnepeket kivánok!
ÜDV
Sonja

Lois
Lois Sun, 2012-03-25 14:55

sziasztok, olyan kerdesem lenne hogy esetleg barna rizzses is mukodik e ez a praktika:D koszike

Lois
Lois Tue, 2012-03-27 09:39

Kiprobaltam, kicsit tovabb kell fozni, de amugy szuper, koszonom a receptet:D alkalmazni fogom

sonja17
sonja / sonja17 Sun, 2012-03-25 19:01

Szia

Nem tudom nem probáltam még.de el tudom képzelni.Probáld ki kisebb mennyiséggel.

üdv
sonja

pala010
pala010 Wed, 2012-02-29 13:04

Zseniális ez a recept, egyszerü gyors és nincs vele tökölés (bocs én himnemü vagyok).
Nekem is volt egy jó rizs főző recim ,de azt kuktában kellett késziteni.
Azért irom mult idöben mert én csak a régi aluminium kuktában tudtam olyan finom pergősre elkésziteni,de hozzánk is betört a modernizálás és vettem egy csili-vili új kuktát a régit meg nemes egyszerüen kidobtam .Na ez egy szarvas hiba volt!!!!
Az új edényben még egyszer sem sikerült olyanra elkésziteni mint a régiben .
Pedig én egy rizsevö vagyok,de nem kinai
Most meg szenvedek,vagy ilyen vagy olyanra sikerül,de nem az igazi.
Felteszem az én általam ismert és bevált fözési modott (aluminium kuktában készitési módban)
Még egyszer köszi ezt az egyszerü.de zseniális receptért.

Üdv,: Laci

sonja17
sonja / sonja17 Wed, 2012-02-29 13:15

Kedves Laci
örülök,hogy bevállta recept.Ezt a rizs fözést még a férjem is kiprobálta.Szeinte a legjobb köret,mert nem kell a kályha mellett ácsorogni
Üdv
Sonja

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2012-02-10 06:30

Nagyon szivesen,örülök,hogy jol sikerült.Probàld ki,tegyél hozzà konzerv borsòt.ugy is nagyon fincsi.
Kellemes hétvégén kivànok.

zsozso21
zsozso21 Fri, 2011-10-21 10:35

Én is kipróbáltam, igaz nekem 20 perc kellet míg megfőtt, de amúgy jó lett. Csak az lenne a kérdésem, hogyan sikerült megúszni, hogy nem futott ki a víz? Ugyanis nekem a mikróm tele lett vízzel akármivel fedtem is le a tálat.

gyigyike
gyigyike Wed, 2011-10-19 09:38

Hát ezt én is kipróbálom, mert a rizs az nem mindig sikerül.

gyömbér
gyömbér Wed, 2011-10-19 09:18

Most készítettem el a receptet, mert nagyon kíváncsi voltam, mi is lesz ebből. Szuper lett! Gyors, egyszerű, fantasztikus! Köszönöm az ötletet, még soha nem jutott eszembe, hogy mikróban készítsek rizst, de ezentúl így fogom. Nem ragadós, szép pergős lesz a végeredmény. Annyit változtattam rajta, hogy sima étolajat használtam, mert most nincs itthon olíva, és még azelőtt hozzáadtam a rizshez, mielőtt betettem a mikróba.

188
rizs 1 bögre
víz 5 dl
ételízesítő 0.5 teáskanál
olívaolaj 1 teáskanál