Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás fűszeres indiai rizs

Mandulás fűszeres indiai rizs
Mandulás fűszeres indiai rizs
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is vonzott az indiai konyha, ami pedig a garam masala-t illeti, nagyon rég ki akartam próbálni. Van egy nagyon jó fűszeres bolt a környéken, s amint nézelődtem, milyen új árú érkezett, megpillantottam a garam masala-t. Hát, azonnal kinyitottam a doboz kupakját, és felszippantottam a kellemes illatát ennek a fűszernek. Természetesen kellet vásárolnom belőle száz grammnyit. Annyira örültem neki, hogy utána addig keresgéltem, amíg megvásároltam egy neki megfelelő üvegedényt, amiben díszeleghet a konyha polcán. A következő lépés természetesen az volt, hogy betöltse eredeti funkcióját a fűszer, azaz gazdagítsa, fűszerezze az ételek ízvilágát. Íme egy változat!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Remekül illik egyszerűbb ízvilágú fehér húsokhoz: citromban pácolt hal, citromos-gyömbéres csirke- vagy pulykamell. De természetesen önmagában is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst főzzük meg kétszer annyi vízben. Fontos, hogy hideg vízbe tegyük bele, és ne sózzuk! (A só megrepedezteti a rizs külső rétegét, így kijön belőle a keményítő, és emiatt ragad össze a rizs, és nem peregnek a szemek.)
  2. Amikor már épp annyi víz van a rizsen, hogy le ne ragadjon, akkor félrevesszük a tűzről, ráteszünk egy konyharuhát, és befedjük. Öt perc múlva készre puhul a rizs a gőzben. A fölösleges gőzt a konyharuha magába szívja.
  3. A mandulát megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rizshez a garam masalat, a lecsepegtetett zöldborsót és a mandulát. Összekeverjük, és egy perc erejéig visszatesszük a tűzhelyre, és kavargatjuk.
  5. Levesszük a tűzhelyről, megsózzuk, és 2-3 percig hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 884
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsós-mandulás rizsköret, fűszeres rizs pirított mandulával, mandulás indiai rizs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Tue, 2015-03-31 12:11

Szerettem volna kipróbálni a garam masalát, így mint fő összetevőhöz kerestem egy egyszerű és találtam végül egy nagyszerű receptet.
Nálam barna rizs és vad rizs keverékéből készült az étel, megbolondítva pici chili pehellyel.
Az illata és az íze is isteni lett.

475
rizs 16 dkg
garam masala 1 ek
zöldborsó 10 dkg
mandula 5 dkg