r
Nosalty Logó

Fürjtojásos húsgolyók sütőtökös polentaágyon narancsos salátával

Pozsgai Fanni
Fürjtojásos húsgolyók sütőtökös polentaágyon narancsos salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fürjtojásos húsgolyók

Sütőtökös polenta

Narancsos saláta

937
Kalória
49g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
308.9g
Víz
397.6g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fürjtojásos húsgolyók

Sütőtökös polenta

Narancsos saláta

Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fürjtojásos húsgolyók

Sütőtökös polenta

Narancsos saláta

Összesen 3743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fürjtojásos húsgolyók

Sütőtökös polenta

Narancsos saláta

Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    395 micro
  • β-karotin
    3358 micro
  • β-crypt
    1524 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4146 micro
Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    196.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9375 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1615 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    3797 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    1580 micro
  • β-karotin
    13433 micro
  • β-crypt
    6096 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16585 micro
Összesen 3743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Fürjtojásos húsgolyók

  1. A fürjtojásokat 1:1 arányú ecet és víz keverékébent 10 percig állni hagyjuk.
  2. Forró sós vízben 1,5 percig főzzük meg, elzárjuk a tűzhelyet és további 1,5 percig a forró vízben hagyjuk. Majd jeges vízbe rakjuk kihűlni, és megpucoljuk.
  3. A hús hozzávalóit összegyúrjuk, és 10 gombócot csinálunk, melyek közepébe fürjtojásokat helyezünk.
  4. Olajon körbepirítjuk a húsgolyókat felöntjük fél deci vízzel, lefedjük 10 percre. Majd addig sütjük, míg elpárolog alóla a folyadék

Sütőtökös polenta

  1. Botmixerrel pürésítsük a sütőtököt némi alaplé hozzáadásával.
  2. A zöldségalaplevet a tejjel és a sütőtökkrémmel melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kukoricadarát.
  3. Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrösödik.
  4. Adjuk hozzá a parmezánt, vajat, szerecsendiót és ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

Narancsos saláta

  1. A diót egy serpenyőben pirítsuk addig, amíg illatozni nem kezd.
  2. Filézzünk ki egy narancsot.
  3. Egy tálban keverjük össze a rukkolát, bébispenótot, diót és a kifilézett narancsot.
  4. Az öntethez rázzuk össze egy kis üvegben az olajat, narancsot, mézet és sózzuk borsozzuk.
  5. Az öntettel locsoljuk meg a salátát.
  6. Tálalásnál helyezzük egy adag sütőtökös polentát a tányérra, erre jöhet a saláta és a félbevágott húsgolyó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

A sütőtök és a narancs klasszikus párosítása most ebben az ünnepi főételben kel életre.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek