Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós húsgombóc

Lecsós húsgombóc
Lecsós húsgombóc
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsomos húsgombóc továbbfejlesztése:) a család nagy örömére:) nyáron a megszokott lecsó alapból (paprika, paradicsom), télen pedig üveges lecsóból készítem. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes megkóstolni, mert nagyon finom így együtt, egy szelet friss, puha kenyérrel. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, leszűrjük, a darált húshoz adjuk, teszünk bele sót, borsot, apró kockákra vágott hagymát, egy kis pirospaprikát, és a kanál zsírt, majd összegyúrjuk.
  2. A másik hagymát felaprítjuk, megdinszteljük egy kevés olajon, megszórjuk pirospaprikával, és rádaraboljuk a paradicsomot, megsózzuk, felöntjük vízzel.
  3. Amikor forr, a húst gombócokká formálva beletesszük, ha kell öntünk még hozzá vizet, hogy a gombócokat éppen ellepje, a végére elfő, nem lesz túl leveses.
  4. Amikor már puhulnak a húsgombócok, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és készre főzzük.
  5. Óvatosan rázogatva keverjük, hogy a gombócok ne menjenek szét.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 558
elküldve: 1
receptkönyvben: 158
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Villemo

Mióta szakács: 2011.03.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc lecsósan, lecsós darált húsos gombócok, lecsós gombócok

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2015-03-17 03:05

Tetszik nagyon, lecsó meg hús,ez jöhet bármikor,de így egyben mégjobb!!!
Köszönet a receptért!
Üdvözlettel,Helena

Villemo
Villemo / Villemo Wed, 2012-02-22 06:27

Nagyon örülök hogy jòl sikerült, nálunk is elfogy estére ha nem spájzolom el másnapra :)
Nagyon szereti a család , nálunk ez siker recept :)

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Tue, 2012-02-21 19:50

Most lett kész. Tényleg nagyon finom, úgy érzem, pótvacsora is lesz belőle még ma este!

Villemo
Villemo / Villemo Tue, 2012-01-31 09:20

Erzsébet még annyit tennék hozzá , hogy ha van elég szaft az eltett lecsódon akkor abból önts a gombócok alá, hogy átvegyék a finom ízét :)

Villemo
Villemo / Villemo Sun, 2012-01-29 20:08

Kedves Erzsébet az üveges lecsót is később tedd hozzá mert, mire a hús megpuhul a paprika szétfől
én úgy szeretem ha a paprika nem annyira lesz pépes.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sun, 2012-01-29 16:40

Ha üveges lecsóból készíted, akkor végig abban főzöd, vagy előbb csak vízben, és a végén öntöd hozzá? Rengeteg lecsó sorakozik még a kamrában, szeretném kipróbálni.

482
darált sertéshús 50 dkg
rizs 15 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
paprika 1 kg
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 3 dl