r
Nosalty Logó

Lecsós húsgombóc

Villemo
Lecsós húsgombóc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
31g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
498g
Víz
82.3g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1992 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    723 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    3056 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3178 micro
Összesen 1924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    296 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük, leszűrjük, a darált húshoz adjuk, teszünk bele sót, borsot, apró kockákra vágott hagymát, egy kis pirospaprikát, és a kanál zsírt, majd összegyúrjuk.
  2. A másik hagymát felaprítjuk, megdinszteljük egy kevés olajon, megszórjuk pirospaprikával, és rádaraboljuk a paradicsomot, megsózzuk,felöntjük vízzel.
  3. Amikor forr, a húst gombócokká formálva beletesszük, ha kell öntünk még hozzá vizet, hogy a gombócokat éppen ellepje, a végére elfő, nem lesz túl leveses.
  4. Amikor már puhulnak a húsgombócok, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, és készre főzzük.
  5. Óvatosan rázogatva keverjük, hogy a gombócok ne menjenek szét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

A paradicsomos húsgombóc továbbfejlesztése:) a család nagy örömére:) nyáron a megszokott lecsó alapból (paprika, paradicsom), télen pedig üveges lecsóból készítem. Egyszerű, gyors és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek