Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-hagymás szószos húsgombóc

Gombás-hagymás szószos húsgombóc
Gombás-hagymás szószos húsgombóc
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsgombóc minden formáját szereti a családom. Most erre esett a választás.

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóchoz:

Mártáshoz:

Sütőzsiradék

Húsgombóchoz:
Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóchoz:

  1. Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. Olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott hagymát, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlékkel együtt a darált húshoz.
  3. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a lisztet és 2 ek. zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, maradék zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.

Mártáshoz:

  1. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát.
  2. Rátesszük a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  3. Kb. 20 perc után hozzáadjuk a karikára vágott uborkát, mustárt, és a legvégén besűrűsítjük a főzőtejszínnel.
  4. Amikor elkészült, beleforgatjuk a húsgombócokat.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 4 ek
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes db
gombakonzerv 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
csemegeuborka 3 közepes db
mustár 2 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek