Rukkola

Rukkola

Leírás

A rukola (Eruca sativa) vagy más néven borsmustár Közép- és Dél-Európában honos, de megtalálható Észak-Amerikában is. Borsos-diós-mustáros ízű fűszernövény, leveleinek alakja a gyermekláncfűéhez hasonlít. A rukola nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin-tartalma figyelemreméltó, de tartalmaz kalciumot és vasat is. Általában nyersen, salátákban fogyasztjuk, az olaszok pizzára, rizottókba szórják és levesekben is használják. Bátran lehet kísérletezni a rukola vetésével, hiszen tavasztól őszig folyamatosan vethető, és cserépben, illetve balkonládában is kiválóan megmarad. Igénytelen növény, nem sok gondozást igényel. Kikelés után mintegy 3-4 héttel már folyamatosan szedhető a zsenge levele, de csírája is ízletes, érdemes fogyasztani. Forrás: Házipatika

Mikor vegyem

Egész éven át.

hogyan tároljam

Hűtőszekrény zöldséges rekeszében egy-két napig bírja.

100g Rukkola

fehérjetartalom

2.58 g

zsírtartalom

0.454 g

szénhidráttartalom

3.65 g

víztartalom

91.71 g

Hány kalória

gramm

rukkola?

Top ásványi anyagok

Kalcium

160 mg

Foszfor

52 mg

Magnézium

47 mg

Nátrium

27 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.073 g

Kolin

15.3 mg

C vitamin

15 mg

Lutein+zeaxantin

3555 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.58 g

Zsír

telített zsírsav

0.086 g

egyszeresen telített zsírsav

0.049 g

többszörösen telített zsírsav

0.319 g

ásványi anyagok

Kalcium

160 mg

Vas

1.46 mg

Magnézium

47 mg

Foszfor

52 mg

Nátrium

27 mg

Cink

0.47 mg

Réz

0.076 mg

Mangán

0.321 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.6 g

cukor

2.05 g

víz

91.71 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.044 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.086 mg

Niacin - B3 vitamin

0.305 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.437 mg

Folát

97 µg

Kolin

15.3 mg

Béta-karotin

1424 µg

Lutein+zeaxantin

3555 µg

E vitamin

0.43 mg

K vitamin

108.6 µg

A vitamin

119 µg

C vitamin

15 mg

B6 vitamin

0.073 g

Címlapról ajánljuk