Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns paradicsomos húsgolyók

Pikáns paradicsomos húsgolyók
Pikáns paradicsomos húsgolyók
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromat időnként elkapja a gasztroláz és finomabbnál finomabbakat készít az én nem kis örömömre! :) Hétvégén el is készítettük ezt a remek fogást! A munka oroszlánrésze az övé, én csak segédkeztem a műveletben. Ilyenkor mindig hagyom, hadd "küzdjön meg" maga az étellel, annál jobban esik majd megenni! :)) Max a fűszerezésbe szoktam kicsit belekotyogni! :$ Olyan guszta lett a végeredmény, hogy muszáj volt lefotóznom, az első falat után pedig tudtam, hogy ez bizony ide is felkerül! :)

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröhagymát apró kockákra, a répát és paprikákat vékony csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a római köményt, a 1/2 tk chiliport, a koriandert, a zsemlemorzsát és a tojást. Az egészet jól dolgozzuk össze, majd a masszából formáljunk kis golyókat.
  3. Sós vízben tegyük fel főni a rizst. Az olajat forrósítsuk fel egy előmelegített wokban és a húsgolyókat adagonként, nagy lángon kb 5 perc alatt süssük meg.
  4. Egy másik serpenyőbe tegyük a paradicsomot, az 1 tk chiliport és a szójaszószt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a gombócokat, csökkentsük alatta a hőfokot és főzzük 15 percig. 
  5. A wokban visszamaradt olajban pirítsuk meg a zöldségeket (újhagymát, répát és paprikákat), majd adjuk hozzá a rizst és keverjük össze. (Ha már nagyon sötét lenne az olaj, öntsük le és újat használjunk.)
  6. Ezután nincs más hátra, mint a tálalás! :) Jó étvágyat!
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 757
elküldve: 4
receptkönyvben: 351
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns húsgolyók zöldséges rizzsel, csípős-paradicsomos húsgolyók wokban

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rega
rega Sun, 2013-11-10 07:39

Elkészítettem és nagyon-nagyon finom!!! Köszi a receptet! felvéve a kedvencek közé!!

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2013-11-10 09:59

Örülök, hogy ízlett! :)
Én is pont tegnap főztem meg újra.
Üdv: Samiya

678
darált sertéshús 450 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 teáskanál
chili 1.5 tk
zsemlemorzsa 4 ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
koriander 1 teáskanál
paradicsom 400 g
szójaszósz 2 ek
rizs 350 g
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
újhagyma 2 db
sárgarépa 1 kis db