Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyók paradicsomos szósszal, petrezselymes főtt burgonyával

Húsgolyók paradicsomos szósszal, petrezselymes főtt burgonyával
Húsgolyók paradicsomos szósszal, petrezselymes főtt burgonyával
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomos húsgombóc - ahogy még nem próbáltad.

hozzávalók / 4 adag

A főtt krumplihoz

A húsgolyókhoz

A paradicsomszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd majd kevés olívaolajjal meglocsolva és az aprított petrezselyemmel megszórva fogjuk tálalni.
  2. A zsömlét apró kockákra vágjuk, és a tejbe áztatjuk néhány percre, majd jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát-petrezselymet felaprítjuk. Egy tálba öntjük az alapanyagokat és simára dolgozzuk. Kb. 3 cm-es golyókat gyúrunk, és 200 fokon 20-25 perc alatt kisütjük.
  3. Közben elkészítjük a szószt. Egy serpenyőben a vöröshagymát puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is. Jöhet a passzírozott paradicsom, majd a paradicsomlé és a fűszerek. 5-10 perc alatt besűrítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
burgonya 30 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 db
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 ek
tej 2 dl
passzírozott paradicsom 69 dkg
paradicsomlé 2 dl
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint