r
Nosalty Logó

Fasírt zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Helga1
Fasírt zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 5091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírt

Zöldségágy

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4616 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    298.3 g

Zsír

  • Összesen
    362.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11201.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3246 mg
  • Nátrium
    6490 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2821 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    27693 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3569 micro
Összesen 5091 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Fasírt

Zöldségágy

Elkészítés

Fasírt

  1. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt gombákat, addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Kihűtjük.
  2. A sajtot kb. 1x1-es kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk.
  3. A szalonna kivételével a darált húst a hozzávalókkal jól összekeverjük (gyúrjuk).
  4. A masszát a kizsírozott tepsi közepébe öntjük és formázzuk.
  5. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kissé fedésben ráhelyezzük a fasírtra.

Zöldségágy

  1. A hagymát vékony gerezdekre, a zöldségeket karikákra, szeletekre vágjuk, és elosztjuk a hús két oldalára.
  2. Ráhelyezzük a rozmaringot (vagy megszórjuk szárítottal), sózzuk, borsozzuk, végül felöntjük a vízzel.
  3. Behelyezzük az előmelegített sütőbe, és 170 fokon 70 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8149
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régen tettem fel receptet, de ez az étel annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom Veletek is.

Hozzávalók

Fasírt

Zöldségágy

Címlapról ajánljuk

További cikkek