Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fitt Stefánia kétféleképp

Fitt Stefánia kétféleképp
Fitt Stefánia kétféleképp
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorunk egyik kedvence volt a fasírt, vagy ennek ünnepibb változata a Stefánia. Most ezt idéztem meg, figyelve, hogy diéta- és IR barát legyen, de persze fincsi is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű ebéd, vacsora lehet bármilyen körettel - ma épp kuszkusz volt, esetleg egy könnyű salátával, vagy ha nem kell figyelnünk a CH-ra, egy igazi, békebeli vajas-habos krumplipürével!                                  Hidegen gyorsan tálalható reggeli, és mivel nagyon könnyen-látványosan szeletelhető, így tökéletes szendvicsre, hidegtálra is. ♥

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a zellerszárat késes aprítóban apróra keverjük, 6 tojást pedig keményre főzünk. (Könnyen meghámozhatjuk, ha a főzés végén kissé megtörjük a héjukat egy kanállal, és pár percig a vízben hagyjuk.)
  2. A darált pulykát összekeverjük a zöldségpéppel, egy nyers tojással, ízlés szerinti fűszerekkel és a zabliszttel. Jól formázható húsmasszát kell kapjunk.
  3. A húst kettévesszük. Az egyik felét két sütőpapír között nem túl vékonyra nyújtjuk. Ráhelyezzük a sonkaszeleteket, a sajtszeleteket és két főtt tojást. A sütőpapír segítségével könnyen roláddá tekerhetjük.
  4. A hús másik felét szintén kinyújtjuk, négyfelé vágjuk. Mind a négy téglalap közepére 1-1 főtt tojást ültetünk, ráhajtjuk a húst, és gombóccá formáljuk.
  5. A roládot 180 fokos sütőben 30 percig - vagy ameddig szépen megpirul a teteje - sütjük. A gombócokat süthetjük serpenyőben, nagyon kevés olajon, gyakran megforgatva, illetve süthetjük a sütőben is a rolád mellett. Amennyiben rendelkezünk air fryerrel, mindenképpen süssük abban (190 fokon 12-15 percig).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 1 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mortisha

Mióta szakács: 2019.01.03.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fogyókúrás vagdalt, egyben sült fasírozott

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

413
darált pulykahús 50 dkg
tojás 1 db
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
zabpehelyliszt 5 dkg
főtt tojás 6 db
csirkemell sonka 5 dkg
edami sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint