Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött fasírtrolád

Töltött fasírtrolád
Töltött fasírtrolád
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel elkészítésénél a legfontosabb, hogy a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk, így könnyedén fel lehet tekerni, és a végén szépen szeletelhető lesz. A feltekerés miatt nagyon aggódtam, de könnyen ment, és szépen elvált a fóliától a massza. A tepsibe helyezéskor igénybe vettem a párom segítségét, biztos ami biztos. :) A végeredmény hidegen és melegen is egyaránt szépen szeletelhető rolád lett, a töltelék sem folyt ki. Próbáljátok ki!! :)

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fasírt elkészítése: a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Fontos, hogy egynemű masszát kapjunk!
  3. A töltelék előkészítése: a tojást megfőzzük, a virslit felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk. 
  5. Rolád összeállítása: tépünk egy hosszabb alufólia darabot, megkenjük étolajjal.
  6. A masszát a kezünkkel ujjnyi vastag téglalap formára lapítjuk. Figyeljünk arra, hogy egyforma vastagságú legyen mindenhol!
  7. A kialakított téglalapot megkenjük a párolt petrezselyemmel, rátesszük a felszeletelt tojást, a felkarikázott virslit, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Az alufólia segítségével nem túl szorosan, óvatosan feltekerjük. A két végén kicsit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  9. Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  10. A roládot az alufólia segítségével óvatosan a tepsibe tesszük, ha szükséges, kezünkkel formázzuk.
  11. Megkenjük olajjal, majd előmelegített sütőben sütjük, először alufólia alatt, majd ha átsült, alufólia nélkül megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 968
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

virslis-sajtos töltött fasírt, darált húsos tekercs, fasírtrolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

549
darált sertéshús 80 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
rozskenyér 5 dkg
tej 2 dl
3 tk
bors 1 tk
négyszínű bors 1 tk
majoranna 1 tk
napraforgó olaj 1 teáskanál
tojás 3 db
virsli 70 g
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor