Nosalty Logó

Töltött fasírtrolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Töltött fasírtrolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 549 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 3290 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 175 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 549 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17154.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    3206 mg
  • Nátrium
    11142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1069.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3792 micro
Összesen 3290 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Fasírt elkészítése: a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Fontos, hogy egynemű masszát kapjunk!
  3. A töltelék előkészítése: a tojást megfőzzük, a virslit felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, és az olajon kissé megpároljuk.
  5. Rolád összeállítása: tépünk egy hosszabb alufólia darabot, megkenjük étolajjal.
  6. A masszát a kezünkkel ujjnyi vastag téglalap formára lapítjuk.Figyeljünk arra, hogy egyforma vastagságú legyen mindenhol!
  7. A kialakított téglalapot megkenjük a párolt petrezselyemmel, rátesszük a felszeletelt tojást, a felkarikázott virslit, és végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Az alufólia segítségével nem túl szorosan, óvatosan feltekerjük. A két végén kicsit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  9. Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
  10. A roládot az alufólia segítségével óvatosan a tepsibe tesszük, ha szükséges, kezünkkel formázzuk.
  11. Megkenjük olajjal, majd előmelegített sütőben sütjük, először alufólia alatt, majd ha átsült, alufólia nélkül megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4239
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az étel elkészítésénél a legfontosabb, hogy a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk, így könnyedén fel lehet tekerni, és a végén szépen szeletelhető lesz. A feltekerés miatt nagyon aggódtam, de könnyen ment, és szépen elvált a fóliától a massza. A tepsibe helyezéskor igénybe vettem a párom segítségét, biztos ami biztos. :) A végeredmény hidegen és melegen is egyaránt szépen szeletelhető rolád lett, a töltelék sem folyt ki. Próbáljátok ki!! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek