Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal

Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal
Ellenállhatatlan paradicsomszósz húsgolyókkal
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap tésztagyúrásra adtam a fejem, és mivel az egyszerű, ám pepecselős garganelli tészta mellett döntöttem, úgy voltam vele, ehhez bizony dukál egy csodás paradicsomos szósz is. A küldetés teljes sikerrel járt, Lilla kollégám élete legjobbjaként aposztrofálta a szószt, amit a szaftos húsgolyó tökéletesen kiegészít, pláne ha házi tésztával fogyasztjuk.

hozzávalók / 6 adag

paradicsomszósz

húsgolyók

tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

paradicsomszósz

  1. Egy lábosban olívaolajat hevítünk, amire rádobjuk a négyrét vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, valamint a 3-4 darabba vágott répákat. Hozzáadunk pár karika puha kolbászt, és mindezt jól lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, majd 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot, és picit azt is lepirítjuk, mielőtt ráöntenénk a passzírozott és a darabolt paradicsomot.
  3. Loccsantsunk rá egy nagy adag, jó minőségű vörösbort is, sózzuk-borsozzuk, megszórjuk chilivel, sőt, ha úgy érezzük, hogy savanykás, ne szégyelljünk 1-2 csipet cukrot rádobni.
  4. Mérsékeljük a lángot, és lassú tűzön, pár óra alatt főzzük össze, míg igazán összeérnek az ízek, és jól besűrűsödik a szósz. Közben elkészítjük a húsgombócokat.
  5. Amikor késznek ítéljük, könnyedén kiszedhetjük a zöldségdarabokat, de még szuperebb lesz az íze, ha inkább beleturmixoljuk. Ha szeretnénk picit még krémesebbé tenni, keverjünk hozzá egy deci zsíros tejszínt: nem csak a színe, de az íze is fenséges lesz tőle.

húsgolyók

  1. Egy késes robotgép tartályába teszünk egy feldarabolt hagymát, egy csokor aprított petrezselymet, egy kanál olívaolajat, sót, borsot, chilit és füstölt fűszerpaprikát. Kötőanyagként hozzáadunk két maroknyi kenyérbélt (célszerű valamilyen rusztikus, rozsos kenyeret használni), majd összeturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált hús 2/3-át, és összeturmixoljuk megint. A tartályt vegyük le a turmixról, szedjük ki a pengét, majd a masszához kézzel keverjük hozzá a maradék darált húst – ettől lesz tökéletes állaga a húsgolyóknak.
  3. Gyúrjunk diónyi golyókat a húsmasszából, majd olívaolaj és vaj keverékén pirítsuk körbe őket.
  4. A krémes paradicsomszósszal és tésztával tálaljuk, jó adag parmezánnal megszórva.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
61 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyó tésztával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

906
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
parasztkolbász 7 dkg
bazsalikom 1 csokor
sűrített paradicsom 2 ek
passzírozott paradicsom 7 dl
paradicsom 50 dkg
cukor 1 csipet
vörösbor 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
habtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
kenyér 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
darált marhahús 75 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 2 ek
tészta 50 dkg
parmezán sajt 10 dkg