Parasztkolbász

Parasztkolbász

Leírás

A kolbász sóval és fűszerekkel ízesített, bélbe töltött darált hús, amit füstöléssel, sózással, vagy szárítással tartósítanak. A magyar kolbászok készítésénél a pirospaprika és a fokhagyma csaknem olyan alapvető hozzávaló, mint a só és a bors. A parasztkolbász viszonylag száraz kolbászféle, amit a füstölés után még néhány hétig hűvös helyen hagynak szikkadni. A kolbász amellett, hogy szendvicsek, hidegtálak alkotóeleme, sok, tipikusan magyarnak számító étel elengedhetetlen hozzávalója is (pl. rakott krumpli, paprikás krumpli).

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hűvös kamrában.

103 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek