Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
80g darált sertéshús146 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
40g póréhagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
13 kcal
-
80g gombakonzerv26 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
5 kcal
-
60g víz0 kcal
-
100g csirkemáj119 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
20g sajt70 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10 kcal
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
25 kcal
-
300g víz0 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
100g sajt352 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
49 kcal
Összesen
4454
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
6.6g darált sertéshús12 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
3.3g póréhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6.6g konzerv paradicsom1 kcal
-
6.6g gombakonzerv2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
4.5g fehérrépa3 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
0 kcal
-
5g víz0 kcal
-
8.3g csirkemáj10 kcal
A körethez
-
8.3g tészta31 kcal
-
33.1g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
A tálaláshoz
-
1.7g sajt6 kcal
-
1.7g paradicsom0 kcal
-
1.7g zöldpaprika0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1 kcal
Összesen
72
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2625.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 1099 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 955.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4051 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 965 micro
-
Kolin: 289 mg
-
Retinol - A vitamin: 3357 micro
-
α-karotin 2036 micro
-
β-karotin 7108 micro
-
β-crypt 389 micro
-
Likopin 2751 micro
-
Lut-zea 1511 micro
Összesen
891
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 288 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13127.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 754 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 785 mg
-
Foszfor 4453 mg
-
Nátrium 5495 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.9 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 4779.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20253 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 714 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 950 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4825 micro
-
Kolin: 1444 mg
-
Retinol - A vitamin: 16783 micro
-
α-karotin 10180 micro
-
β-karotin 35541 micro
-
β-crypt 1943 micro
-
Likopin 13756 micro
-
Lut-zea 7554 micro
Összesen
4454
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 228 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 db zellerlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db fehérrépa
-
4 db sárgarépa
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
3 dl víz
A körethez
-
2 l víz
-
1 teáskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Az olajon a felkarikázott pórét és a finomra vágot fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a darált húst, és néhányszor megkeverve, fedő alatt fehéredésig pirítjuk, ételízesítővel, őrölt borssal ízesítjük.
- Beletesszük a paradicsomokat, a kicsire vágott kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, a szeletelt gombát, a finomra vágott zöldfűszereket, a felkarikázott répát és zöldséget, a szárított fűszereket, kevés vizet, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és ha puha, beletesszük a félbevágott csirkemájakat, amivel még kb. 15 percig összerottyantjuk, óvatosan keverve. Újra megkóstoljuk, és ha ízre finom, puha is, kikapcsoljuk a gázt alatta.
- Forrásban lévő, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsurgatjuk.
- Tálaljuk a darálthúsos-zöldséges-zöldfűszeres-csirkemájas bolognait a tésztával, sajttal és friss zöldségekkel .
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5943
- Feltöltés dátuma: 2011. október 25.
Ajánló
Nagyon finom bor, finom házi szörp. Sok-sok reszelt sajt:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A megmaradt csirkemájat szerettem volna a milánóival kombinálni, és tésztával tálalni. Az eredmény sikerült, és elfogyott az étel:-) Ennyi a történetem:-)))