r
Nosalty Logó

Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal

Éva-Anyóca
Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

891
Kalória
57.6g
Fehérje
106g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
955.8g
Víz
420g
Koleszterin
13.8g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 72 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    955.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3357 micro
  • α-karotin
    2036 micro
  • β-karotin
    7108 micro
  • β-crypt
    389 micro
  • Likopin
    2751 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13127.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    754 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    4453 mg
  • Nátrium
    5495 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    4779.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20253 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    714 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    950 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4825 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16783 micro
  • α-karotin
    10180 micro
  • β-karotin
    35541 micro
  • β-crypt
    1943 micro
  • Likopin
    13756 micro
  • Lut-zea
    7554 micro
Összesen 4454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajon a felkarikázott pórét és a finomra vágot fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a darált húst, és néhányszor megkeverve, fedő alatt fehéredésig pirítjuk, ételízesítővel, őrölt borssal ízesítjük.
  2. Beletesszük a paradicsomokat, a kicsire vágott kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, a szeletelt gombát, a finomra vágott zöldfűszereket, a felkarikázott répát és zöldséget, a szárított fűszereket, kevés vizet, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és ha puha, beletesszük a félbevágott csirkemájakat, amivel még kb. 15 percig összerottyantjuk, óvatosan keverve. Újra megkóstoljuk, és ha ízre finom, puha is, kikapcsoljuk a gázt alatta.
  3. Forrásban lévő, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsurgatjuk.
  4. Tálaljuk a darálthúsos-zöldséges-zöldfűszeres-csirkemájas bolognait a tésztával, sajttal és friss zöldségekkel .

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

A megmaradt csirkemájat szerettem volna a milánóival kombinálni, és tésztával tálalni. Az eredmény sikerült, és elfogyott az étel:-) Ennyi a történetem:-)))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...