r
Nosalty Logó

Darált csirkehússal rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Darált csirkehússal rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 514 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2585 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 514 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4298.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3262 micro
Összesen 2585 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük.
  2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk-borsozzuk. A végén hozzákeverjük a kakukkfüvet, a felaprított rozmaringot, a szezámmagot és a lenmagot.
  3. Egy jénait kivajazunk, és eloszlatjuk benne a búzadarát.
  4. A tojást elhabarjuk a tejjel, a tejszínnel és 4 ek tejföllel.
  5. A jénai aljába tesszük a karfiol felét, ráreszelünk kevés friss szerecsendiót,majdelosztjuk rajtaa darált húst.Erre kerül adurvára vágott petrezselyem. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel. Ráhalmozzuk a maradék karfiolt, itt is jöhet a szerecsendió. Ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
  6. Az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 52402
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Darált csirkehússal rakott karfiol
Sandrine 57 recept

Könnyű rakott karfiol sovány csirkehúsból, lenmaggal és szezámmaggal megspékelve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek