r
Nosalty Logó

Darált csirkehússal rakott karfiol

Sandrine
Darált csirkehússal rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

514
Kalória
20.2g
Fehérje
9.9g
Szénhidrát
44.4g
Zsír
156.9g
Víz
174.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4298.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3262 micro
Összesen 2585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük.
  2. A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk-borsozzuk. A végén hozzákeverjük a kakukkfüvet, a felaprított rozmaringot, a szezámmagot és a lenmagot.
  3. Egy jénait kivajazunk, és eloszlatjuk benne a búzadarát.
  4. A tojást elhabarjuk a tejjel, a tejszínnel és 4 ek tejföllel.
  5. A jénai aljába tesszük a karfiol felét, ráreszelünk kevés friss szerecsendiót,majdelosztjuk rajtaa darált húst.Erre kerül adurvára vágott petrezselyem. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel. Ráhalmozzuk a maradék karfiolt, itt is jöhet a szerecsendió. Ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
  6. Az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Könnyű rakott karfiol sovány csirkehúsból, lenmaggal és szezámmaggal megspékelve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek