Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges rakott karfiol

Réteges rakott karfiol
Réteges rakott karfiol
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rohanós hétköznapokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Rizst (2 db zacskós) sós vízben megfőzzük.
  3. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  4. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.
  5. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal.
  6. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajt a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.
  8. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 856
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiolrakottas, karfiolos egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
karfiol 1 közepes db
gyors rizs 15 dkg
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
mustár 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
víz 2 dl
zsemlemorzsa 3 ek
füstölt sajt 10 dkg