r
Nosalty Logó

Réteges rakott karfiol

Salamon Csilla
Réteges rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

709
Kalória
37.8g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
40.4g
Zsír
263.9g
Víz
108.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1055.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

  1. Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Rizst (2 db zacskós) sós vízben megfőzzük.
  3. Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  4. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.
  5. Tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal.
  6. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajt a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.
  8. Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rohanós hétköznapokra.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek