Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 170 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 1015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 45 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4432 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 170 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26590 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Elkészítés

A paradicsommártáshoz

  1. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
  2. A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
  4. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15324
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Hússal is elkészíthetjük a rakott karfiolt. 1 fej hagymát meghámozunk, kockákra vágjuk és 40 dkg darált hússal összegyúrjuk. 1 csokor finomra vágott petrezselymet, 1 tojást és 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, a húst az aljára terítjük, majd a paradicsomot és a karfiolt ráfektetjük. A továbbiakban az alaprecept szerint járunk el. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyáról származik ez is! :)

Hozzászólások

Zsuffa

Nagyon finem lett, bár én a zsemlemorzsát és az egész paradicsomokat kihagytam bel?le, viszont tettem bele darált húst, és egy kis tésztát is. :)

Becsei Ágnes

Ügyes ötlet! De ettél már f?tt karfiolt pirított zsemlemorzsával? Nagyon finom, legközelebb ne hagyd ki! ;-) Üdv: Ági

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.